dinsdag 15 mei 2018

Blau-Weiss Dörpen zo goed als veilig

 “Die drei Punkte sind am wichtigsten”, zei Rainer Sinnigen, verdediger en assistent-trainer van Blauw-Weiss Dörpen. Hij vatte de wedstrijd in zes woorden samen: het hoefde niet mooi, als er maar werd gewonnen en zo geschiedde. Na een seizoen waarin het niet bepaald liep bij de blauw-witten zakte de ploeg steeds verder weg en dreigde degradatie. Na de 2-1 thuisoverwinning op Eintracht TV Nordhorn van maandagavond hoeft de formatie van de nieuwe trainer, Thomas Priet, zich in ieder geval geen zorgen meer te maken met het oog op degradatie.



Na het vertrek van trainer Hüseyin Dogan, enkele weken geleden gaat het weer beter als naar de resultaten wordt gekeken: inclusief de overwinning op Eintracht TV Nordhorn won de formatie uit Dörpen drie wedstrijden op rij. Hierbij moet gezegd dat het tegen ploegen aan de onderkant van de middenmoot en een degradatiekandidaat was, maar voor het moraal waren de negen punten meer dan welkom en zoals Sinnigen al aangaf was er maar één doel: winnen en zo goed als veiligspelen. Het publiek was het er ook wel over eens dat het wel goed zat, maar anders dan in Nederland zit men er niet zo mee als het spel er niet zo mooi uitziet.

Na twaalf minuten leidde Blau-Weiss overigens wél. Tim Horstmann kwam aan de rechterkant goed door en schoot knap binnen. Hij speelde overigens een aardige pot en was samen met Finn Meyering een van de beteren bij zijn club. Doelman Niklas Schwindel was ook goed, maar die liet zich vooral in de slotfase gelden. Eerst zagen ze hoe hun ploeggenoot Ansgar Bojer na ruim een half uur spelen in eigen doel schoot. Nog voor de Duitse thee besliste Michael Cordes de wedstrijd.

In de tweede helft gebeurde er van alles. Het duurde overigens even tot iedereen er weer was. Het publiek van de gasten sprak de woorden dat hun trainer harde woorden gesproken zou moeten hebben. Mocht dat zo zijn dan bood dat soelaas, want de bezoekers waren na rust beter dan de gastheren die moeite hadden in de voorste linie. De verdediging van Eintracht TV Nordhorn stond als een huis. Gelijk hadden ze, want Blau-Weiss-topscorer Christoph Andrees is een fenomeen dat veel te laag speelt, maar erg blessuregevoelig is en dus nog in Dörpen is te bewonderen. De thuisploeg had moeite het spel te maken en schoot de bal steeds vanuit de achterhoede naar voren om iets te forceren, maar dat lukte maar niet.

Op de vraag aan Rainer Sinnigen of er ook een middenveld was antwoordde hij “Heute nicht” en dat was ook zo. Het doorschuiven van Jelte Schulte had ook geen succes. Zijn kracht ligt in het uitschakelen van een speler en dus probeerde routinier Sinnigen het zelf eens: hij overstak het hele veld, maar kon niet scoren. Dat kon niemand meer al waren de gasten er wel heel dicht bij en werd een goal van Koray Yesilkaya afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. En er waren nog wel kansen, maar Dörpen-goalie Schwindel was steeds een sta-in-de-weg.

De bezoekers verdienden absoluut een punt, zo vond ook Christoph Andrees van de gastheren. Hij stond na de wedstrijd samen met Rainer Sinnigen bij de Kiosk na te praten. Van binnen genoten ze. En heel even ging het nog over de ‘domme tweede gele kaart’ die zowel Tim Widder van Blau-Weiss Dörpen als Metin Erdem van de formatie uit Nordhorn kreeg. Beide spelers maakten een loepzuivere Schwalbe. Achteraf deerde het de mannen van Blau-Weiss niet, want zij hadden de drie punten en zijn eigenlijk wel veilig voor wat betreft het spelen van nog een seizoen Bezirksliga.


Blau-Weiss Dörpen-Eintracht TV Nordhorn 2-1
Scoreverloop: 12. Horstmann 1-0, 32. Ansgar Bojer 1-1 (e.d.), 40. Cordes 2-1.
Rode kaart: 73. Erdem (Eintracht TV Nordhorn/2x geel), 88. Widder (Blau-Weiss Dörpen/2x geel).
Scheidsrechter: Schwab (Leer).
Toeschouwers: 125

Blau-Weiss Dörpen: Schwindel; Ansgar Bojer, Sinnigen en Schulte; Meyering, Widder, Friesen (46. Rother), Horstmann en Stefan Bojer; Cordes (65. Grevink) en Andrees.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...