dinsdag 29 januari 2019

SC Stadskanaal verliest nipt van eersteklasser WVV

Koning Winter regeert en dus werd afgelopen weekend niet in competitieverband gevoetbald. SC Stadskanaal wilde graag in het wedstrijdritme blijven en gebruikte de midweekse dinsdagavond om een oefenwedstrijd te spelen. De ploeg trof op eigen veld een sterke tegenstander, namelijk zondag eersteklasser WVV, de ploeg die afgelopen zondag nog met 4-4 gelijkspeelde tegen zaterdag eersteklasser VV Groningen. Dat is de club waar WVV-spits Jeroen Buurke vorig seizoen nog voor speelde. Hij was gisteravond de man die de enige goal van de wedstrijd maakte. Hij deed dat na een krap kwartier spelen. In de ‘kleine ruimte’ schoot hij beheerst raak en verschalkte hij SC Stadskanaal-keeper Royce Geerlings die een prima wedstrijd speelde.

Hij kon echter niet verhinderen dat Buurke ‘toch weer’ raakschoot. Het is zijn kwaliteit: scoren en dat overal en altijd. Bij Nieuw-Buinen schoot ie er ooit dertig in een seizoen in en dat in de eerste klasse. In de wedstrijd die drie keer een half uur duurde (!) werd hij gewisseld en kwam hij later weer in het veld. De verdediging van SC Stadskanaal zag toe dat hij niet meer scoorde. Jordy Geerlings was ijzersterk in de duels en het gemis van Robert Oosting werd prima door Roy Tolner opgevangen. Tolner is een van de spelers die zich dit seizoen nadrukkelijk laat gelden en ook in de achterhoede kan spelen. Die andere gevaarlijke spits van WVV, Martijn Drent, kreeg net als Buurke niet heel veel mogelijkheden tot scoren en dat is een verdienste van het centrale verdedigingsduo van de zondag tweedeklasser te noemen.
Het mooie complex van SC Stadskanaal


De ploeg van Geerlings en Tolner kreeg zelf ook niet veel kansen. De wedstrijd was erg rommelig en speelde zich dus voornamelijk op het middenveld af. WVV was de betere van de twee. Dat was voor de Knoalsters geen schande, maar het tempo bij de Winschoters lag te laag en er was te weinig diepgang in de ploeg. SC Stadskanaal kon de bal vaak simpel onderscheppen en trof in de tegenstander een ploeg die het organisatorisch prima voor elkaar had; niet te veel weggeven en proberen het gaatje te zoeken. Dat laatste bleek lastig en dus bleef het bij 0-1.

Voor SC Stadskanaal een uitslag waarvoor de ploeg zich niet hoeft te schamen. Na de overwinning op hoogvlieger Dalfsen van vorige week wacht komende zondag de nieuwe koploper, Lemelerveld, op eigen veld.

Basis SC Stadskanaal: Royce Geerlings; Erik Kok, Roy Tolner, Jordy Geerlings en Thom Bos; Romney, Boerhof en Van der Goot; Saman, Bakker en Vos.


Basis WVV: Akbas, Kuiper, Molenkamp, Ali Morteza Zia en Rick Heijenga; Veit, Haaijer, Smit en Jager; Drent en Buurke.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...