zaterdag 23 februari 2019

Drenthina beleeft topweek: verder in de beker en winst op FC Klazienaveen

Veel beter dan de voorbije week kon het het Emmer Drenthina niet vergaan. De ploeg versloeg afgelopen woensdag op het veld van SVBO nog mede-tweedeklasser GVAV-Rapiditas in het bekertoernooi en gisteren werd de derby bij FC Klazienaveen in het voordeel van de Emmenaren beslist. Het leverde wel degelijk iets op: een positie in de middenmoot in de zaterdag tweede klasse J en de leiding in de tweede periodestand. En dus was er volop reden tot blijdschap na de 3-2 overwinning in Klazienaveen.

Iedereen moest gisteren na 95 minuten voetballen Ruben Kemperink hebben. Hij had zijn ploeg in de slotminuut aan de leiding gebracht en dat dit de winnende treffer van de dag zou moeten zijn, daarover waren de meegereisde supporters van Drenthina het wel eens. Ze hadden ook wel een punt, want hun ploeg had eigenlijk het meest recht op de drie punten. Kemperink kon na zijn treffer nauwelijks ontkomen aan de omhelzingen van zijn teamgenoten, maar wist zich tóch een weg richting eigen speelhelft te banen om nog even klaar te gaan staan voor enkele minuten blessuretijd. Er was het nodige gebeurd. Vlak voor tijd raakte FC Klazienaveen-doelman Justin Verschoor geblesseerd. Diens vervanger, Leon Hoogenberg, ging bij de treffer van Kemperink niet vrijuit waarna de Emmer spits de hoogverdiende derde treffer van zijn ploeg kon aantekenen.

Dat aantal treffers had zijn ploeg voor het ingaan van de rust al kunnen bereiken. Kansen genoeg, maar slechts één treffer. Die kwam na twintig minuten spelen van de voet van Mark Lubberts die het uitstekend deed aan de linkerkant. Dat FC Klazienaveen de rust met slechts 0-1 haalde mag eigenlijk een wonder heten. Daar waar Drenthina drie dagen eerder tegen GVAV-Rapiditas na een helft voetballen erg goed weg kwam, daar gold dat nu voor de thuisploeg die in zwaar weer blijft verkeren; het gat met DZOH bedraagt al zes punten en de Klazienaveners staan twee-na-laatste. Drenthina is zo goed als veilig, maar wil vooral omhoog kijken en kan straks maar zo meedoen aan de nacompetitie voor promotie als de tweede periodetitel een feit is.

Zover is het nog niet en alle mooie plannen konden voor een half uur lang de ijskast in. Snel na de aftrap voor de tweede helft stond het immers weer gelijk door een treffer van Nick van der Sleen. Daarna was het wachten op een treffer van Drenthina dat zich wederom de betere ploeg toonde al deed FC Klazienaveen niet veel voor de gasten onder. Drenthina verdiende de treffer en kreeg die ook. Er moest wél weer een strafschop aan te pas komen net als tegen GVAV-Rapiditas. Ook nu schoot Mark Lubberts raak nadat Jaymie Hemme Ruben Kemperink tegen de grond werkte. Het leek goed te komen met Drenthina, maar twee minuten voor tijd werd het wederom gelijk. Ook nu was het Nick van der Sleen die scoorde na een prima assist van invaller Thyrann Lambers. Daarna kon het alle kanten op, maar trok Drenthina dus aan het langste eind.

FC Klazienaveen-Drenthina 2-3
Scoreverloop: 20. Lubberts 0-1, 48. Van der Sleen 1-1, 79. Lubberts 1-2 (strafschop), 88. Van der Sleen 2-2, 90. Kemperink 2-3.
Scheidsrechter: Tyler.
Toeschouwers: 300.

FC Klazienaveen: Verschoor (84. Hoogenberg); Hoff, Jaymie Hemme (86. Roewen), Groote en Gerdes; Habing, Woelders en Bauerhuit; Bloemberg, Melroy Hemme (76. Lambers) en Van der Sleen.
Drenthina: Berends; Alders, Hoolsema, Fokkens en Drent (76. Plaatje); Haan, Hofstede en Zweerink; Arling (86. Dekens), Kemperink en Lubberts.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...