vrijdag 22 februari 2019

Grün-Weiss Dersum op dreef in oefencampagne: weer ruime winst

Gisteravond stond er een heuse derby op het programma in het Duitse Emsland. Grün-Weiss Dersum nam het op eigen veld op tegen Walchum-Hasselbrock. Beide ploegen zijn echte buren. De speelvelden liggen op nog geen tien kilometer van elkaar en dus zou het een drukbezochte wedstrijd moeten gaan worden. Dat liep iets anders: welgeteld vijftien toeschouwers bekeken de wedstrijd die nooit een wedstrijd werd. Daarvoor was de thuisploeg veel te sterk. Het werd 4-1, maar ‘dubbele cijfers’ hadden met gemak gekund.

Het was tot aan de thee prijsschieten voor Grün-Weiss Dersum dat liet zien klaar te zijn voor de tweede seizoenshelft. De ploeg staat er prima voor in zijn tweede seizoen in de 1. Kreisklasse. Vorig seizoen handhaafde de formatie zich maar net, maar nu gaat het met een klassering in de middenmoot erg goed. Er zit aardig wat voetbal in het team en heel fijn voor trainer Thomas Meinel is het feit dat Jannis Celten terugkeerde van Blau-Weiss Dörpen, de ploeg die in de Bezirksliga niet genoeg spelers meer op de been kon brengen en zich terugtrok. Celten is een groot talent. Twintig jaar nog maar en een ijzersterke aanvallende middenvelder of aanvaller. Samen met Jan Osteresch was hij een genot om te zien tegen Walchum-Hasselbrock dat in de 2. Kreisklasse laagvlieger is. De ploeg kon het tempo van de gastheren niet bijbenen en zag het middenveld compleet overlopen met als resultaat dat ze mondjesmaat bij het doel van Phillip Schulte kwamen. De keren dat ze er kwamen was er nauwelijks gevaar. Dat gevaar loerde vooral aan de andere kant; veel in aantal, maar de Dersumers waren veel te gehaast en te slordig in de afwerking. Het stond halverwege de wedstrijd maar 2-0 door twee treffers van Jan Osteresch, de man die een geweldige loper op het middenveld is.

In de tweede helft bleef het publiek maar staan of zitten, want verse koffie was er niet. Bier in overvloed. Een van de leden van de technische staf van de thuisploeg had drie flesjes. Wie er ook een wilde. Ze waren snel ‘uitverkocht’. En zo werd het toch nog gezellig op het overigens erg fraaie sportpark van Grün-Weiss. Meer goals zouden ‘toch wel komen’ en zo bleek. Het duurde even, maar daar was nummer drie van de voet van Kevin Plock. Ook na zijn treffer kansen genoeg voor de groenhemden, maar het geluk zat ze ook niet mee en wederom was er enige vorm van slordigheid te constateren. De bezoekers konden niet beter dan ze lieten zien. Het verschil was gewoon té groot. Walchum-Hasselbrock mocht zijn keeper, Thomas Bosse, overigens wel erg dankbaar zijn. De man hield er een aantal keren knap een bal uit en behoedde zijn ploeg van een grotere achterstand. Die ontstond nog wel nadat er eerst een treffer werd afgekeurd en Jannis Celten zelf de 4-0 aantekende. Tobias Rother scoorde middels een fraai afstanddsschot in de slotminuut de 4-1. Die was op basis van de werklust van de gasten niet onterecht.

SV Grün-Weiss Dersum-SG Walchum-Hasselbrock 4-1
Scoreverloop: 20. Osteresch 1-0, 30. Osteresch 2-0, 61. Plock 3-1, 72. Celten 4-1, 90. Tobias Rother 4-1.
Toeschouwers: 15.

Basisopstelling SV Grün-Weiss Dersum: Schulte; Kuper, Markus Ahlers en Daniel Ahlers; Osewold en Husen; Plock, Schmees en Osteresch; Celten en Nordemeule.
Basisopstelling SG Walchum-Hasselbrock: Bosse; Blokker; Kässens, Cordes, Uhlen, Marc Glandorf, Stefan Rother, Tobias Rother en Behrens; Tim Glandorf en Ahrens.




Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...