woensdag 20 februari 2019

Drenthina bij laatste zestien in bekertoernooi

Qua niveau verschillen Drenthina en het stad-Groninger GVAV-Rapiditas niet al te veel; beide ploegen zijn tweedeklassers en zijn daarin middenmoter. De een op zaterdag en de ander op zondag. Drenthina speelt zijn wedstrijden op de zaterdag en speelt komende zaterdag een heel belangrijk duel tegen streekgenoot FC Klazienaveen, maar is net als de zondag tweedeklasser uit Groningen nog altijd actief in de noordelijke districtsbeker. Beide ploegen troffen elkaar gisteravond op het veld van SVBO in Emmen. Drenthina won met 3-1 en bekerde derhalve verder.

Na een helft voetballen leek dat er bijna lange na niet in te zitten. Sterker: de bezoekers toonden zich beter en hadden zeker vier keer kunnen scoren. De ploeg is gewend aan het spelen op kunstgras en kwam op het veld van SVBO dus prima voor de dag. Een aantal prima combinaties waren te zien en er was volop beweging. Vooral op het middenveld waar Drenthina veel balverlies leed en werd overlopen. Natuurlijk, de ploeg miste een aantal vaste krachten, maar dat gold ook voor de Stadjers die onder meer topscorer Ingmar Liezenga wegens ziekte moesten missen. “En dan moeten we ook nog naar Emmen toe. Om zes uur weg en om twaalf uur thuis. Ik vind dat het duel bij ons moest worden gespeeld. Drenthina heeft geen licht en dus moesten we bij SVBO spelen”, zei trainer Jacob Bosman van GVAV-Rapiditas voor de wedstrijd. Hij had er best wel de smoor in dus, maar zijn ploeg voetbalde lekker en het wachten was ook gewoon op een doelpunt van zijn ploeg. Meerdere kansen voor Roy Nijdam en Patrick Venema bijvoorbeeld en ook David Belosic was dicht bij succes. Die kwam er niet tot aan de rust. Drenthina kwam er toen wat beter in en kreeg ook kansen. Ze hadden er volgens voorzitter Willem Jan Alders zeker twee mogen maken. “4-2 bij rust zou best hebben gekund. Zij waren wel een half uur lang beter, maar echt uitgespeelde kansen kregen ze niet.”

Na rust was zijn ploeg gelijkwaardig aan de bezoekers en dus kon het qua stand ook nog alle kanten op. 0-0 nog steeds en mogelijkheden over en weer. Het duel bleef attractief en nadat er enkele wissels plaatsvonden werd pas gescoord. Gek genoeg door Drenthina dat na 73 minuten spelen door een benutte strafschop aan de leiding kwam. Mark Lubberts scoorde nadat invaller Koen Dekens door Ramon Nijdam werd gevloerd. Zes minuten duurde het tot de tweede Drentse treffer viel te noteren. De Groningers hadden even ervoor nog langszij kunnen komen, maar de effectieve groen-witten scoorden nadat de Groningers een gat lieten vallen. Koen Dekens profiteerde en verdubbelde de voorsprong. Rashid Conquet zorgde vijf minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer en een slotoffensief volgde. Drenthina bleek daarin de sterkste en besliste de wedstrijd in de slotminuut. Lars van Manen besliste de wedstrijd.


Drenthina – GVAV-Rapiditas 3-1
Scoreverloop: 73. Lubberts 1-0 (strafschop), 79. Dekens 2-0, 85. Conquet 2-1, 90. Van Manen 3-1.
Scheidsrechter: Ten Horn (Veendam).
Toeschouwers: 75.


Drenthina: Berends; Geleijnse, Alders, Hoolsema en Drent; Lubberts, Hofstede (70. Van Manen), Haan en Plaatje (66. Dekens); Arling en Kemperink.

GVAV-Rapiditas: Pomstra (46. Teisman), Ramon Nijdam, Daniël de Vries en Paapst; Brouwer, Knol, Belosic en Bartelsman (62. Joël de Jong), Conquet (57. Bayrak), Roy Nijdam en Venema.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...