donderdag 21 februari 2019

Heiligerlee wint in oefenduel van buren uit Westerlee

Met zowel Heiligerlee als Westerlee gaat het in de competitie niet heel best. De Kloosterholtjers bevinden zich net boven ‘de streep’ in Zondag 4D en Westerlee is hekkensluiter in de zaterdag vierde klasse E. Beide ploegen moeten nog alle zeilen bijzetten om het vege lijf te redden. Voorwaarde is dat er regelmatig wordt gespeeld en het wedstrijdritme er dus in blijft. Vanavond speelden de buren uit de gemeente Oldambt in Heiligerlee tegen elkaar. Het werd 6-2.

Op die uitslag valt niets af te dingen. Heiligerlee was een flinke maat te groot voor de zaterdagploeg. Geen schande, want de Westerleesters misten nogal wat spelers. “We hadden maar twaalf man tot onze beschikking. Veel spelers moesten werken en er waren er ook die op wintersport waren”, zei Westerlee-trainer Guus Zantinga. De wedstrijd begon voor zijn ploeg niet al te best: Jan Derks Kloosterboer kopte de bal in de tiende minuut in eigen doel. Een kwartier later was het al 2-0 door Pascal Brehen. De gasten kwamen nog voor het ingaan van de rust terug tot 2-1 door een treffer van Simon van der Vinne. En dus was er voor hen nog wel wat mogelijk.

Aan die hoop kwam voor Westerlee echter al gauw een eind, want vrij snel in de tweede helft scoorde Kloosterholtjer Dylan van der Heiden twee keer en was de wedstrijd wel beslist. Westerlee kon het allemaal niet meer belopen en de individuele kwaliteiten van de aanvallers van de thuisploeg gaf de doorslag. Dat het later nog 5-1 en 6-1 werd door Mike Otter en Patrick Braams was louter voor de statistieken van belang. De 6-2 van Hans Leenders ook al was het knap van Westerlee dat die ploeg niet opgaf.

Ze willen zo graag in de vierde klasse blijven en doen er echt alles voor. Zo is oud-eerste elftalspeler Jan Jager alweer een tijdje in het eerste van Westerlee te bewonderen en staat er op die manier een betere organisatie en kunnen jonge spelers worden gestuurd. Heiligerlee doet er ook alles voor en gebruikte de donderdagavond als voorbereiding op meer dan tien finales die nog volgen. Komende zondag is de eerste op eigen veld tegen Westerwolde. “Dat is een heel belangrijke wedstrijd. Daar richten we ons op. Een mooie opsteker voor die wedstrijd”, zei Jaap Veldhuis, trainer van Heiligerlee. Hij was uiteraard tevreden over de verrichtingen van zijn team. Het gold min of meer ook voor Zantinga: “In de e eerste helft voetbalden we goed. Met opgelegde kansen voor Stefan Wubs en Arjen plat. In de tweede helft kwamen we conditioneel te kort. De omschakeling was niet goed waardoor Heiligerlee een paar keer scoorde. Het was wel een nuttige oefenwedstrijd.”


Heiligerlee-Westerlee 6-2
Scoreverloop: 10. Kloosterboer 1-0 (e.d.), 25. Brehen 2-0, 40. Simon van der Vinne 2-1, 52. Van der Heyden 3-1, 56. Van der Heiden 4-1, 68. Otter 5-1, 80. Braams 6-1, 85. Leenders 6-2.
Scheidsrechter: Hut (Winschoten).
Toeschouwers: 35.

Basisopstelling Heiligerlee: Nomden; Hoogtraten, Harryvan, Otter, Huizing; Haan, Drenth en Koning; Swarts, Van der Heiden en Brehen.
Basisopstelling Westerlee: Jansen; Simon van der Vinne, Kloosterboer, Richard van der Vinne en Hendrik Bulder; Leenders, Westers, Janssen en Wubs; Plat en Smit.
(Foto: Stef Pijning).

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...