dinsdag 12 februari 2019

Vrouwen Musselkanaal winnen ook met gehavend team met gemak

Het blijft de vrouwenvoetballers van Musselkanaal sportief gezien voor de wind gaan. De formatie van trainer Johan Schoenmaker staat op de derde plaats in de vierde klasse B, maar heeft het laagste aantal verliespunten. De kans op het kampioenschap is derhalve zeer groot, maar daarmee is de ploeg eigenlijk niet echt bezig. “Laten we vooral zorgen dat we compleet zijn”, zei aanvalster Wendy Kamerling van de Musselkanaalsters. Afgelopen zaterdag speelde zij in de spits van haar ploeg in het uitduel tegen The Knickerbockers 4. Het werd 0-4 door doelpunten in de eerste helft van Michelle Pot Heredia en Julia Rolfes en in de tweede helft van Wendy Kamerling en Gwenn Wijnands.

De groenhemden konden maar elf speelsters naar ‘Stad’ meenemen. Geen reserves dus en dat is natuurlijk lastig in het geval er straks meer personele problemen zouden komen. Voorlopig kan er een team op de been worden gebracht en wat voor een: een die volop meedraait in de top van het klassement en nauwelijks een doelpunt tegen krijgt. “Als wij al met elf dames met 4-0 winnen dan zegt dat wel wat. Geen wisselspeelsters en tóch zó gemakkelijk winnen. Dan zie je dat er heel veel wilskracht in het team zit en dan we willen vechten voor elkaar en de punten willen hebben”, zei Kamerling. Ze heeft een punt en als haar team blijft winnen dan kan het kampioenschap een feit worden.

Dan moet komende zaterdag eerst van ST Westerwolde/Veelerveen worden gewonnen. Die ploeg staat op de eerste plaats, scoort er lustig op los, maar speelde twee wedstrijden meer dan Musselkanaal. Het verschil in punten is drie en bij winst van Schoenmaker en de zijnen is er weer een goede stap gezet richting de titel. Want hoewel ze er niet direct aan denken zou het wél fijn zijn.

Musselkanaal VR 1: Potze, Peters, Chanté Pot Heredia, Plaggenborg en Kremer; Kruize, Rolfes en Hoitzing; Michelle Pot Heredia,Wendy Kamerling en Gwenn Wijnands.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...