woensdag 13 februari 2019

SJS de beste in Knoalster onderonsje

Heel veel wedstrijden tussen twee ploegen uit Stadskanaal werden de laatste jaren niet gespeeld. Gisteravond stond er echter weer een op het programma. Op sportpark Julianastraat in Stadskanaal troffen zaterdag vierdeklasser SJS en zondag vierdeklasser SPW elkaar gisteravond. Het betrof een oefenduel tussen twee ploegen die de punten in competitieverband nog heel hard kunnen gebruiken; SJS heeft nog enkele wedstrijden te goed en kan dus zeker nog gaan stijgen. De nacompetitie voor promotie is nog altijd mogelijk, maar dan moet er iets gebeuren. Om wedstrijdritme te houden was de wedstrijd van gisteravond een zeer welkome. SJS moest er even inkomen, maar liet uiteindelijk zien de betere te zijn: 3-2.

Op de uitslag valt niets af te dingen. Hoewel het begin van de partij mat was liep het later wat beter aan de kant van de thuisploeg. Op het kunstgras waren na een ruim kwartier af en toe een aantal mooie combinaties in de voorste linie bij SJS te zien en dus was het wachten op de eerste goal. Die kwam echter vanuit een corner: Rick Breedveld nam hem en Gerben Sieders knikte de bal met het hoofd achter SPW-keeper Marvin Geerts. Bijna twintig minuten waren er gespeeld. Acht minuten later viel de tweede SJS-treffer te noteren toen Mathies Feiken de 2-0 maakte door de bal na een mooie aanval achter Geerts te werken. Liet SPW dan niets zien? Wel degelijk; de kwaliteiten bij die ploeg liggen vanaf het aanvallende middenveld: Jelmer Jasken, Erik Meijer, dat soort mannen. Ze zorgen voor aanvoer naar voren en kunnen aan mannetje passeren. Er kwam echter een vrije trap aan te pas om de 2-1 op het spreekwoordelijke scorebord te zetten. Chris Reijke was de maker. Wouter Rozema had het nakijken, maar kreeg verder weinig te doen.

Sterker: SJS was na rust lange tijd veruit de betere. De 3-1 die na een krap uur door de razendsnelle Ronald Zuidema werd gemaakt was een fraaie goal. De verdediging van SPW kraakte en had later de 4-1 en 5-1 ook nog kunnen incasseren. Gelukkig voor hen gebeurde dat niet en was het zelfs Erik Meijer die met een mooie knal de 3-2 aantekende. Nog tien minuten waren er te spelen en SPW had zowaar de kans de 3-3 te maken. Chris Reijke ramde de bal keihard op de lat en het had dus ook nog 3-3 kunnen worden. Knap van SPW om nog zó terug te komen. SJS echter had verder afstand moeten nemen en liet zich onnodig naar achteren gestuurd.

“We wilden graag winnen en dat hebben we gedaan. Dat is goed voor het vertrouwen”, zei SJS-trainer Otto Halmingh. Elftalleider Jeffrey de Jonge van SPW: “Onze verdediging ontbeert een leider. Bij de tweede en derde goal wordt er niet goed ‘gestapt’. Zó simpel.” Over de manier waarop SPW terugkwam was hij tevreden. Halmingh niet. Hij vond dat zijn ploeg dat had moeten voorkomen. “

SJS-SPW 3-2
Scoreverloop: 19. Sieders 1-0, 28. Feiken 2-0, 37. Reijke 2-1, 58. Zuidema 3-1, 79. Meijer 3-2.
Scheidsrechter: Hadders (Stadskanaal).
Toeschouwers: 30.

Basisopstelling SJS: Rozema, Timmer, Rick Breedveld, Nomden en Venema; Sieders, Rijkens, en Panneman;  Zuidema, Springer en Feiken.
Basisopstelling SPW: Geerts; Wiering, Poortinga, Van der Kamp en Niels Poelman; Reijke, Overdiep, Jasken en Meijer; Heijne en Bram Poelman.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...