woensdag 20 februari 2019

Vrouwen Musselkanaal winnen topper en leiden de dans

Het was een echte topper in de vierde klasse van het vrouwenvoetbal, het duel tussen de vrouwen van Musselkanaal en hun tegenstander uit Vlagtwedde en Veelerveen, ST Westerwolde/Veelerveen. De gasten stonden bovenaan, maar de Musselkanaalster vrouwen hadden nog wedstrijden te goed en zouden wij winst een geweldige slag slaan. Dat lukte ook nog en door de 1-0 overwinning leiden de groenhemden met 22 uit negen. ST Westerwolde/Veelerveen heeft evenveel punten, maar speelde twee wedstrijden meer.

Sandra Bos werd matchwinner. Ze was de koning te rijk toen ze na vijf minuten al scoorde. Een fraaie goal, want ze kopte de bal achter doelvrouwe Tiny Heun van de bezoekers. Heun was het overigens niet met het optreden van de scheidsrechter eens. “We hadden erg veel tegenwerking van de scheidsrechter. Ik vond dat een gelijkspel eerlijker was geweest. De kansenverhouding was ongeveer gelijk.” Daar was heel Musselkanaal het niet mee eens. Trainer Johan Schoenmaker van die ploeg: “De scheidsrechter in Vlagtwedde dan eerder dit seizoen. Dat was een drama. Wij hadden de betere kansen en wonnen terecht. Hun trainer zei dat ook.”

Hoe dan ook was de uiteindelijke 1-0 een feit en werd Musselkanaal spekkoper. Heun keepte overigens een prima wedstrijd. Ze zorgde ervoor dat er niet vaker werd gescoord. Een prima wedstrijd speelde ook Nadieh Hoitzing. Normaal gesproken fungeert ze als linksbuiten. Als linksback speelde ze tegen de Vlagtwedder en Veelerveenster vrouwen uitstekend en maakte ze het haar tegenstandster erg lastig. Na rust hadden zowel de thuisploeg als de gasten nog kunnen scoren.


Musselkanaal VR1-ST Westerwolde/Veelerveen VR 1-0
Scoreverloop: 23. Bos 1-0.
Toeschouwers: 75.

Musselkanaal VR1: Potze: Peters, Michelle Pot Heredia, Plaggenborg en Hoitzing. Middenveld: Kruize, Rolfes en Lok; Bos, Kamerling en Wolf.
ST Westerwolde/Veelerveen VR1: Heun; Van Essen, Geukes, Antonia Tonnis en Glazenborg (46. Schoenmaker); Kamies, Britt, en Tops (60. Graver); Dianne Tonnis, Bakker en Loning.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...