dinsdag 5 februari 2019

Vrouwenvoetballers Musselkanaal met opgeheven hoofd uit bekertoernooi

De voetbalsters van Musselkanaal doen het dit seizoen heel aardig met een vierde plaats in de vierde klasse. Ook in het bekertoernooi gaat het naar wens; de ploeg speelde afgelopen zaterdag in het bekertoernooi tegen Beilen/FIT Boys nadat de poulefase en de eerste knock-outronde werden overleefd. Op eigen veld waren de Drentse vrouwen na strafschoppen de sterksten en bereikten zij de volgende ronde.

Nodig was het niet. Daar was trainer Johan Schoenmaker van de Musselkanaalster vrouwen zich wel van bewust. “We kwamen met 2-0 voor en door verdedigingsfouten van ons kwamen ze voor rust terug tot 2-2. Uiteindelijk wonnen ze na strafschoppen.” Daarin werd het 7-6 voor de gasten nadat de groenhemden een uitstekende wedstrijd speelden ondanks het feit dat er een aantal vaste krachten moesten worden gemist. Voor de thee scoorden Sabrine Wever en Sanne Kruize. De goal van Kruize was een heel fraaie, want een schot van zeker twintig meter afstand. Beilen/FIT Boys kwam later terug tot 2-2 en na een tweede helft waarin het ongeveer wel gelijk op ging hadden de gastvrouwen de wedstrijd kunnen beslissen.

Dat lukte niet en dus een heel spannende strafschoppenserie die volgde. Ook hierin kon het alle kanten op en werd volgens het nieuwe systeem gespeeld: A, BB,AA, etc. Musselkanaal-speelster Wendy Kamerling baalde van de uitschakeling in de beker: “We begonnen best goed, maar later zakten we in en dat moest niet. We stonden toen niet goed en het ging mis. Jammer.”

Basisopstelling Musselkanaal: Potze; Peters, Pot-Heredia, Plaggenborg en Wijnands; Kruize, Rolfes en Hoitzing: Bos, Kamerling en Wever.