woensdag 6 februari 2019

SC Stadskanaal na rust niet opgewassen tegen Dalen

Nadat SC Stadskanaal vorige week dinsdag nog tegen zondag eersteklasser WVV oefende werd gisteravond tegen zondag derdeklasser Dalen geoefend. Op eigen veld was het een zeer aantrekkelijk duel om te zien. SC Stadskanaal dat met een aantal jeugdspelers aantrad en onder meer Jeffrey Bakker en Robert Oosting miste, zette een puike eerste helft neer waarin de ploeg niets weggaf en loerde op de aanvallende kwaliteiten. Dat lukte: 2-0 stond het na een helft spelen. Een uur later waren de rollen omgedraaid: 2-3.

Dalen won dus en wie de eerste helft goed heeft bekeken zou daar nooit in hebben geloofd. Dalen wilde wel, maar kon niet. Daarvoor waren de Knoalsters te sterk. De verdediging stond zeer goed onder leiding van de ervaren Jordy Geerlings en linksback Thom Bos speelde een prima helft. Compact spel en een goede organisatie van de thuisploeg zorgden ervoor dat Dalen geen kans kreeg. Een schotje van afstand was het enige dat de Drenten lieten zien. SC Stadskanaal kwam overigens al vroeg op voorsprong: Sten Vos was er als de kippen bij om in de tweede minuut al de 1-0 aan te tekenen. Twintig minuten later verdubbelde Wessel Klijnstra de voorsprong. Hij was weer eens ongrijpbaar, de linksbuiten van de blauw-witten. Voor de speler is dan ook veel interesse, maar Klijnstra is nog jong en etaleert week in week uit zijn klasse voor of het eerste of het JO19-1-team van zijn club. Na Klijnstra’s treffer had er nog wel een derde kunnen bij komen, maar daarin slaagde SC Stadskanaal niet. De ploeg kwam nog sporadisch voor het doel van Dalen en beperkte het spel tot die heel goede organisatie. Het stond immers ook al 2-0.

Na rust ging het stukken anders. SC Stadskanaal wisselde enkele spelers, maar dat deed Dalen ook en dus stonden beide ploegen wat dat betreft wel quitte. De score nog niet, maar na de rappe treffer in de tweede helft van Marijn Verdoold zat dat er wel in. Dalen won vrijwel elk duel, had een betere veldbezetting en combineerde onder leiding van de ervaren en zeer lepe Tijmen Venhorst uitstekend. Twintig minuten voor tijd maakte Peter Harkes de gelijkmaker en in de tachtigste minuut besliste Venhorst de wedstrijd. Op basis van de tweede helft was het niet onverdiend, maar SC Stadskanaal had het in de eerste helft in eigen hand en het verschil met de tweede helft was te groot om de vrij comfortabele voorsprong vast te houden.

SC Stadskanaal-Dalen 2-3
Scoreverloop: 2. Vos 0-1, 22. Klijnstra 0-2, 50. Verdoold 1-2, 70. Venhorst 2-2, 80. Harkes 2-3.
Scheidsrechter: Hadders (Stadskanaal).
Toeschouwers: 25.

Basisopstelling SC Stadskanaal: Arends; Erik Kok, Roy Tolner, Jordy Geerlings en Thom Bos; Van der Woude, Van der Goot en Boerhof; Vos, Saman en Klijnstra.

Basisopstelling Dalen: Boesjes; Koelink, Verdoold, Kroesen en Althof; Brand, Balstra, Schuiling en Venhorst; Vrielink en Steege.