zondag 10 februari 2019

Wessel Klijnstra redt verdiend punt voor Knoalsters

SC Stadskanaal won enkele weken geleden de topper tegen Dalfsen, oefende de voorbije weken een aantal keren en leek wel zo’n beetje klaar voor ‘Heerde thuis’. Op basis van de eerste helft leek dat niet het geval, op basis van een prima tweede absoluut wél. Uiteindelijk werd het 1-1. Die eindstand is verdiend te noemen al had er voor de thuisploeg nog wel meer ingezeten. Achteraf was er toch vooral blijdschap, want bij rust stond het 0-1 en had die stand op dat moment ten minste verdubbeld kunnen zijn. Wessel Klijnstra redde halverwege de tweede helft het punt voor de Knoalsters.

Klijnstra was tijdens de wedstrijd van gisteren niet alleen de kleinste man van het veld, ook de rapste en een van de betere spelers van de dag. Scoren doet hij meestal met de voet, maar tegen de Gelderlanders deed hij het met het hoofd. Het betekende halverwege de tweede helft de meer dan verdiende 1-1. Een prachtige kopbal van de intelligente jonge speler Klijnstra die attent reageerde op een strakke voorzet van de net ingevallen Jelmer Valk.

Die ene goal van Klijnstra kwam als de redding voor SC Stadskanaal. Klijnstra’s ploeg begon goed aan de tweede helft nadat de Gelderlanders voor rust via Nick Wijenberg aan de leiding kwamen. Een verdedigingsfout van SC Stadskanaal ging eraan vooraf. De bezoekers hadden via een andere Wijenberg er nog twee bij kunnen maken. Nicks broer, Raoul, schoot binnen korte tijd twee keer op de lat en dus zwijnde SC Stadskanaal.

Na rust verging het de thuisploeg stukken beter en kwam Heerde er geen moment meer aan te pas. Er volgden enkele tactische wijzigingen en clubtopscorer Jeffrey Bakker kwam later in de ploeg. Bakker was pas terug van vakantie en speelde logischerwijs niet vanaf de eerste minuut. Achterin stond het als een huis bij de Stadskanaalsters, het middenveld kon de bal prima verlengen en de aanval werd af en toe gevaarlijk. Echt grote kansen kwamen er niet, maar na de 1-1 en de rode kaart in de slotfase voor Heerde-invaller Elkjar Dijkgraaf die met een grove charge Tristan Rotman bijna blesseerde, was de formatie van trainer Rick Slor dicht bij de winst. Het zat er niet in ondanks vijf onnodige minuten blessuretijd.

SC Stadskanaal blijft vierde in Zondag 2L en laat Heerde dat een plaats hoger staat geklasseerd niet veder weglopen en dus was er na afloop vrede bij zowel de ploeg die nog een stukje moest rijden en de ploeg van Slor en de zijnen.

SC Stadskanaal-Heerde 1-1
Scoreverloop: 19. Nick Wijenberg 0-1, 68. Klijnstra 1-1.
Rode kaart: 82. Dijkgraaf (Heerde).
Scheidsrechter: Mulder (Vries).
Toeschouwers: 250.

SC Stadskanaal: Royce Geerlings; Erik Kok, Oosting, Tolner en Pals; Van der Goot, Boerhof (58. Bakker) en Van der Woude; Vos (67. Valk), Rotman en Klijnstra (75. Saman).