zaterdag 16 februari 2019

SV Mussel toont veerkracht en wint loodzwaar duel

Het zijn wedstrijden op zich voor SV Mussel als er tegen NWVV wordt gespeeld. Velen met een SV Mussel-hart herinneren zich vast nog de wedstrijd tegen de Nieuw-Weerdingers in de nacompetitie van het seizoen 2016/17 toen de bezoekers in Mussel overeind bleven nadat de rood-blauwen kansen te over kregen. 0-0 werd het. Een paar dagen later eindigde het duel in Nieuw-Weerdinge in 1-0 en dus promoveerden de Musselkers niet. Dat doel heeft de club al enkele seizoenen en de stap moet gewoon worden gemaakt. Dit seizoen is het niet de vraag óf de formatie van trainer Jan Veenhof kampioen wordt, maar wanneer. Na de 3-1 thuisoverwinning van vanmiddag op NWVV staat de club er nog altijd geweldig voor met 27 punten uit tien duels.

De mannen van Veenhof kregen het niet cadeau. Sterker: de ploeg moest vol aan de bak om de gasten een poot dwars te zetten. SV Mussel was veel te lief, de bezoekers vlogen er vol in zoals bij menigeen bekend is. Het is het geliefde spelletje van NWVV dat dat sinds jaar en dag zo doet. Het hoort bij de club, het siert ze ook nog wel en menig tegenstander moet even omschakelen. Het gold ook voor SV Mussel dat voetballend beter was, maar veel te slordig in de passing was. Daardoor kon spits Lars Hemmes nauwelijks worden bereikt en als hij de bal eens had dan zaten er meteen twee of drie Drenten in zijn nek. Het moest dus anders voor de thuisploeg die ook nog eens moest toezien hoe Dylon Meyering na ruim een kwartier de 0-1 maakte. Tegen de verhouding in. Dat wél. Daarna was het proberen het gaatje in de verdediging bij de gasten te vinden. Het was erg lastig en omdat de Musselkers het tempo te laag hielden bleef het bij 0-1.

Dat SV Mussel goed is in vlot na rust scoren bleek vanmiddag ook weer. Frank Hidding was er als de kippen bij om een vrije trap doelpuntrijk te belonen. Daarna duurde het weer lang tot er werd gescoord. NWVV knokte, schroomde niet om hard te spelen en gokte op een goede uitval. Af en toe kwamen ze eruit, maar echt gevaarlijk werden de spelers van trainer Geert Aalderink niet. Het was eigenlijk een half uur lang kijken naar veel strijd, geen goed voetbal en wachten op een goal van SV Mussel. De ploeg bleef beter voetballen en verdiende de 2-1. Die kwam pas acht minuten voor tijd van de voet van Paul Hidding. In de slotfase liepen de frustraties bij NWVV enigszins op: Christian Klompmakers kreeg in de laatste minuut van de wedstrijd zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Hij begreep er niets van, maar moest tóch het veld verlaten. Een halve minuut later was SV Mussel-invaller Erwin Wijnholds scherp door vanaf de rechterkant de 3-1 tegen de touwen te schieten.

SV Mussel-NWVV 3-1
Scoreverloop: 16. Meyering 0-1, 48. Frank Hidding 1-1, 82. Paul Hidding 2-1, 90. Wijnholds 3-1.
Rode kaart: 90. Christian Klompmakers (NWVV/2x geel).
Toeschouwers: 125.

SV Mussel: Folkers; Wim Wubs, Robert Boels, Fehrmann en Rien Boels; Groenewold, Bryan Boels (70. Wijnholds), Frank Hidding; Paul Hidding en Simon Hidding (70. Raveling); Hemmes.
NWVV: Meijers; Van der Sluis; Gosefoort, Dragstra en Aardema; Smidt, Van der Veen en Dummer (66. Van der Weide); Uiterwerf, Meyering en Christian Klompmakers.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...