zaterdag 2 juli 2022

Rick Ottema wint voor derde keer op rij de Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier

Rick Ottema flikte het. De Groninger die in Leeuwarden woont hield tijdens de slotetappe van de Wielermeerdaage Noordenveld Westerkwartier in De Wilp keurig stand en heerste als een vorst. Hij zat constant van voren, liet een aantal mensen gaan, maar zat altijd bij de eerste tien zodat zijn eindzege nooit in het gedrang zou komen. Een sterk staaltje controle dus en vanaf dag 1 in Nieuw-Roden kwam zijn zege nooit in gevaar.

Moeten we dan concluderen dat Ottema na zijn drie zeges op rij te goed is voor dit soort werk? Drie keer winnen is niet niks en zelfs een fenomenale prestatie. Waar zijn teller stokt? Wie weet. Ottema is net dertig en kan nog wel even mee. De semi-professional was na afloop natuurlijk dolblij met zijn overwinning en klom voor de vierde keer binnen een week het podium op. Hij is het inmiddels gewend en komt graag een keer terug. Dan weer in uitgebreidere vorm, want voorzitter Hindrik Aalders van de Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier gaf aan dat er dan weer zes dagen zullen worden gekoerst. Net als vroeger dus en dus een volle sportweek wielrennen in de twee gemeentes. 


De winnaar in De Wilp was Michiel Kok die meer dan tien ronden alleen reed en zijn handen de lucht in stak. Een niet gestolen overwinning derhalve. Ottema stond het allemaal toe en volgde zoals hij dat kan. Een fantastische winnaar, want onder deze druk zo goed presteren is een hele kunst. Björn Bakker werd tweede in het eindklassement en - een andere Fries - Harry Sweering eindigde op de derde plaats. Drie inwoners van Friesland dus op het podium. Ook dat is best knap. 

Bij de vrouwen was de eindwinst voor Femke Beuling. 

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...