vrijdag 18 augustus 2017

TV Bunde kan gemis aan vaste krachten niet opvangen: Vfl Germania Leer veel te sterk


Gisteravond stond er een echte Ostfrieslandderby op het programma: TV Bunde nam het in de Bezirksliga 1 op eigen veld op tegen streekgenoot VfL Germania Leer, een club met aspiraties. Dat heeft TV Bunde op zich ook. Ze roken twee seizoenen terug aan de Landesliga, namen er ook aan deel, maar vlogen er heel rap weer uit. Germania Leer is gewend op hoger niveau te spelen, maar moest flink gas terugnemen en probeert langzaamaan weer omhoog te krabbelen. Beide ploegen bakten er tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen, vorige week, niet veel van: Bunde speelde gelijk en kreeg vier goals tegen en de Leeraner dolven zelfs het onderspit en togen met nul punten naar Bunde. Ze wonnen er wel al leek het daar aanvankelijk niet op: 1-5.


Bunde (Duitsland)          TV Bunde-trainer Günter Geerdes moest flink improviseren, want miste een hoop spelers. ‘Urlaub’ meldde hij net na de rust. Zijn ploeg stond op dat moment met 4-1 achter en hij zag de bui al hangen. In paniek raakte hij niet, want had er wel een beetje rekening mee gehouden. De eerdere bekerzege dit seizoen (4-2) memoreerde hij nog wel even. ,,We hoeven normaal gesproken niet te verliezen”, sprak de oefenmeester. ,,Dit is echter wel lastig zo.” En zo was het ook. Al was het begin van de wedstrijd van de kant van de grensdorpbewoners zeker niet slecht. Wat heet: de ploeg toonde zich absoluut niet de mindere en viel lekker aan. Dusdanig goed dat er kansen ontstonden. Het fenomeen Eike Schmidt had de 1-0 op de schoen en ook Derk Bleeker was twee keer dicht bij succes.

Reden voor de bezoekers de boel anders aan te pakken en iets meer druk te zetten. Het tempo werd ook nog eens opgevoerd en heel TV Bunde was gezien. Vooral in de achterhoede lagen de problemen. Veel basisspelers misten juist in die linie en dat was te zien. De creatieve en zeer goed spelende Daniel Born was constant aanspeelbaar en maakte na elf minuten spelen de 0-1. Daarna ging het hard en knakte TV Bunde niet alleen mentaal, maar stond het twintig minuten later met 3-0 achter. Eike Schmidt stond erbij en keek ernaar toe Eike Begemann twee keer doeltreffend was. Zeer slecht verdedigen van de kant van de thuisploeg was er debet aan en het was al gelopen koers.

Vlot na rust kwam er toch even weer hoop voor TV Bunde: Markus Winkler scoorde de 1-3 en wie weet waartoe het nog kon leiden. Aan de hoop kwam echter al gauw een eind toen Lukas Siemers de 1-4 maakte. De Leeraner zaten op rozen, want het was wederom een mentale tik die ze uitdeelden. Het kan ook worden gezien als klasse en de bezoekers lieten de roodhemden daarna lekker komen, want stonden toch dik voor. Echt gevaarlijk werd Bunde echter niet en Eike Schmidt die al zó vaak wist te scoren kwam er totaal niet aan te pas. De uitstekende verdediging van de gasten stond als een huis en dus leek het of 1-4 te blijven of de voorsprong van VfL Germania Leer werd uitgebouwd. Dat laatste gebeurde twintig minuten voor het einde van de wedstrijd toen wederom Lukas Siemers scoorde. Daar bleef het gelukkig voor TV Bunde bij.

VfL Germania Leer-speler Alex Schmidt toonde zich na afloop een blij man. Hij moest per auto nog de verre reis naar Norden in het uiterste noorden van Oost-Friesland afleggen, maar kon er vast van genieten. ,,Een mooie overwinning” sprak hij. ,,Nu maar hopen dat we blijven winnen. Germania moet lekker bovenin mee gaan draaien.” De eerste stap is in ieder geval gezet.



TV Bunde-VfL Germania Leer 1-5
Scoreverloop: 11. Horn 0-1, 19. Begemann 0-2, 30. Begemann 0-3, 48. Winkler 1-3, 52. Siemers 1-4, 70. Siemers 1-5.
Toeschouwers: 350.
Scheidsrechter: Tobias Bakker (Emden).

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...