dinsdag 15 augustus 2017

Drochtersen/Assel flinke maat te groot voor Spelle-Venhaus

Het verschil tussen een subtopper uit de Duitse Oberliga en een middenmoter uit de Regionalliga Nord is op papier maar één klasse, maar in de praktijk een behoorlijk verschil. Spelle-Venhaus heeft het gisteravond in het bekerduel om de Niedersachsenpokal  aan den lijve ondervonden. Bijna twintig minuten konden ze op eigen veld meekomen met de bezoekers, maar na de 0-1 was het eigenlijk al gelopen koers, hoewel het halverwege de wedstrijd maar 1-2 stond. Een uur later stonden er de duidelijke cijfers van 1-5.

Spelle (Duitsland)           Het leek allemaal wel leuk en knap wat de gastheren aan het begin van de wedstrijd in het eigen Getränke Hoffmann Stadion lieten zien, maar aan het spel van de gasten was eigenlijk al te zien dat ze even wilden aftasten en wel raad wisten met de aanvalsdrang van de op dat moment frivool spelende ploeg uit het zuiden van het Emsland. Een dik kwartier hadden ze nodig om de wit-zwarten stil te krijgen. Het had op dat moment dan misschien wel al 1-0 kunnen staan, maar een echt heel grote kans was het nu ook weer niet die Steffen Menke kreeg. Feit is dat de bezoekers het geluk een beetje mee hadden toen Alexander Neumann in de negentiende minuut de 0-1 maakte. Een verdediger van de thuisploeg ging volslagen in de fout en bood hem de kans te scoren. Voor de man die wel weet hoe je een doelpunt moet maken natuurlijk een koud kunstje.

Eigenlijk was  het verzet van Spelle-Venhaus toen al op een lager pitje komen te staan. Het had alles te maken met het tempo van Drochtersen/Assel. Dat ging behoorlijk omhoog en bovendien ging de ploeg nóg compacter spelen dan het al deed. Met een diepe spits en vijf man achterin was er geen doorkomen aan voor de mannen van trainer Sebastian Röttger die het verlies later weet aan te veel persoonlijke fouten. Hij had een punt, maar de tegenstander zette flink druk en dwong dat feitelijk af. Hoe dan ook was het eigenlijk wachten op de 0-2 en die kwam dan ook van de voet van Finn-Patrick Gierke. Diezelfde Gierke had even later de 0-3 kunnen maken en de wedstrijd vroegtijdig kunnen beslissen, maar beroerde de paal. Een minuut voor het rustsignaal zag het er voor de thuisploeg ineens weer stukken gunstiger uit toen Sascha Wald de aansluitingstreffer maakte.

Wat Drochtersen/Assel-trainer Enrico Maaßen in de rust tegen zijn spelers heeft gezegd is nog schier onduidelijk of het moet al de Speller Thee zijn geweest die ervoor zorgde dat de bezoekers als een komeet uit de startblokken kwamen toen de tweede helft begon: twee treffers van Alexander Neumann zorgden ervoor dat het na 53 minuten spelen al 1-4 stond. Einde oefening dus voor Spelle-Venhaus, maar de ploeg gaf nooit op. Meer balbezit is voor hen een wel heel schrale troost, maar eigenlijk was dat hen gegeven. Drochtersen/Assel zat er niet mee. Zij speelden zeer volwassen en prikten er op het laatst nog maar eentje bij: een minuut op de klok nog en Marius Winkelmann schoot het kwintet treffers vol.

Spelle-Venhaus – SpVgg Drochtersen/Assel 1-5
Scoreverloop: 19. Neumann 0-1, 30. Gierke 0-2, 44. Wald 1-2, 51. Neumann 1-3, 53. Neumann 1-4, 89. Winkelmann.