woensdag 2 mei 2018

SV Langen na rust heer en meester tegen laagvlieger

SV Langen is de laatste weken behoorlijk op dreef in de Bezirksliga 3. De ploeg wint bij de vleet en zet ook behoorlijke uitslagen neer. Dusdanig goed dat de ploeg zich vanuit een positie onderin de middenmoot en bijna in de degradatiezone naar een stevige, veilige positie in de middenmoot heeft gespeeld. Een mooie ploeg om te zien dat SV Langen, een ploeg dat over een geweldige drive beschikt en een conditie om U tegen te zeggen. Een hard duel wordt niet geschuwd, een nog hardere overtreding evenmin en op juiste momenten scoren is iets waar de ploeg goed in is. Tot en met de 94ste minuut streden ze om echt elke grasspriet. Winnen ten koste van alles van Brandlecht-Hestrup is wat op het sportpark in Niederlangen gold.

Tot aan de thee kwamen ze er echter qua scoren niet aan te pas. Het spel was nog wel redelijk, maarde bekende ‘eindpass’ of ‘laatste pass’ ontbrak of werd niet goed uitgevoerd. En dus bleef topspits Martin Raming-Freesen onbereikbaar en op een eilandje staan en dat is nu net wat SV Langen niet wil, want hij is de man die de goals maakt. Hij doet het overigens samen met het hele team, want SV Langen is een echt en hecht team dat zich allang heeft weten veilig te spelen. Even verderop in Dörpen zien ze dat met ledeogen aan als in ‘zij wel’ en ‘wij moeten knokken om erin te blijven’. Het is een team tegen los zand en wie zegt FC Raming-Freesen heeft iets leuks bedacht, maar doet de Langener formatie ietwat te kort. Ze hebben dan een punt, hoor. Immers, vier broers Raming-Freesen spelen in het vlaggenschip van de vereniging en dat al jarenlang. Gisteren deden er twee mee, Martin en Gerd.

Hét grote wapen was gisteren de wissel die trainer Dietmar Sulmann van SV Langen inpaste: Gerrit Schulte voor Bernd Heyers. Het betekende meer evenwicht op het middenveld na de rust. Bovendien werd de aanvoer naar de spitsen zo een stuk beter. Sterker: Langen verspeelde de bal in de tweede helft nauwelijks en kwam nadat de gasten voor rust wat gelukkig door Fabien Hüer op voorsprong kwamen op gelijke hoogte; tien minuten na de aftrap voor de tweede helft bracht Olvier Holthaus de stand in evenwicht. Daarna duurde het lang dat de thuisploeg de dikverdiende 2-1 maakte. Die kwam uiteraard van de voet van Martin Raming-Freesen. Met nog acht minuten te spelen werd hij matchwinner. Het voorbereidend werk kwam van Gerrit Schulte die eigenlijk vanaf minuut 1 in de basis zou moeten staan, want verrichtte veel vuil werk en zorgde ook nog eens voor meer voetbal in de ploeg.

SV Langen staat keurig achtste en Brandlecht-Hestrup, de formatie uit Nordhorn, twee na laatste. Voor Langens streekgenoot Blau-Weiss Dörpen is het gunstig dat Langen won, want die ploeg ziet de Nordhorners zo niet dichterbij komen.

SV Langen-SpVgg. Brandlecht-Hestrup 2-1

Scoreverloop: 30. Hüer 0-1, 55. Holthaus 1-1, 82. Martin Raming-Freesen 2-1.
Toeschouwers: 200.

SV Langen: Friedrich; Fischer, Terhorst, Ameln en Wahoff; Czolbe, Hebbelmann en Gerd Raming-Freesen; Heyers (46. Schulte), Holthaus (90. Von Drehle) en Martin Raming-Freesen (90. Schubert)

SpVgg. Brandlecht-Hestrup: Füllgraf, Herms, Mensen en Glomm; Verwold, Lars Feldkamp (75. Moggert), Kethorn en Steffen Feldkamp (65. Loeks); Logerds en Hüer.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...