zaterdag 2 februari 2019

ACV heeft geen kind aan Buitenpost

Het Asser ACV blijft meedoen in de top van het klassement in de zaterdag hoofdklasse B. De Drenten staan op de vijfde plaats en strijden samen met Urk, Sparta Nijkerk, Excelsior’31, Staphorst en AZSV om de titel. Het zit erg dicht bij elkaar allemaal en net over de helft van de competitie is er dus nog van alles mogelijk. Afgelopen zaterdag kwam het Friese Buitenpost op bezoek. De debutant in de hoofdklasse boert daarin goed: middenmoter en af toe worden er behoorlijke uitslagen neergezet. Dit weekend niet: ACV won met 5-1, speelde bijna een half uur met een man minder en stond na een half uur spelen met 3-0 voor.

De Friezen hadden helemaal niets in te brengen en dus gold de kreet ‘makkie’ vanaf de tribune. Dat riep men al bij de 2-0 stand die al erg vroeg op het scorebord  was komen te staan. Eerst Erik Eleveld met een droge knal vanaf de linkerkant. Negen minuten gespeeld en de belangrijke vroege voorsprong. Na Elevelds treffer was Ezra Schrijver er in de veertiende minuut als de kippen bij om de 2-0 aan te tekenen. Matig uitverdedigen aan Friese kant ging eraan vooraf en een grote uitslag zat eraan te komen. Toch duurde het nog even voor de derde Asser treffer viel te noteren. De latere man of the match maakte hem, Justin Mulder. De man die overal liep en overal ook nog een goed liep zorgde eigenlijk al voor de beslissing. Het was wel duidelijk: ACV was twee maten te groot voor de Friezen die niet bestand waren tegen het sterke Asser middenveld dat vrij rap de spitsen kon bereiken. Achterin stond het safe met de ervaren Gibril Sankoh. Bij de Friezen allerminst al speelde voormalig profvoetballer Robin Huisman de Jong zeker geen slechte wedstrijd. Hij bediende vijf minuten voor rust Rob Dijkstra die na Huisman De Jongs vrije trap raak kopte. Daarna een klein offensief van de gasten, maar helaas voor hen blies de scheidsrechter kort erna voor de rust.

Het publiek wist het wel: ACV zou er nog een paar maken. En zo geschiedde. Guus de Vries scoorde snel in de tweede helft met het hoofd de 4-1. Over en uit en mentaal knakte Buitenpost dan ook. ACV geloofde het wel, speelde wat lakser en maakte dus onnodige fouten. Nande Wielink moest er na ruim een uur met twee keer geel nog af ook. Last had de thuisploeg er allerminst van; Ezra Schrijver bekroonde even later een mooie actie met het volschieten van het kwintet treffers die van Asser makelij waren. Toen was Buitenpost er helemaal flauw van en gebeurde er niet gek veel meer. Meer dan die ene goal zat er voor hen niet in. De Friezen zullen de rest van het seizoen voor elk punt gaan knokken en hopen op de ervaring van Huisman De Jong achterin en de goals van Rudmer Loonstra. ACV daarentegen doet mee en wil dolgraag kampioen worden met deze heel sterke selectie. De tweede seizoenshelft is in ieder geval goed begonnen met een gelijkspel en een overwinning. De komende weken volgen twee laagvliegers en dus zijn er zeker mogelijkheden.

ACV-Buitenpost 5-1
Scoreverloop: 9. Eleveld 1-0, 14. Schrijver 2-0, 27. Mulder 3-0, 40. Dijkstra 3-1, 46. Guus de Vries 4-1, 70. Schrijver 5-1.
Rode kaart: 63. Wielink (ACV/2x geel).
Scheidsrechter: Berben.
Toeschouwers: 500.

ACV: Wormmeester; Schans, Sankoh, Guus de Vries (79. Robert Talens) en Smit; Wielink, Huser en Mulder (75. Van der Werf); Schrijver Van der Heide en Eleveld (66. Sillah).
Buitenpost: Van der Meulen, Wim de Vries (46. Visser), Boersma, Huisman de Jong en Vos; Loonstra (60. Olijve), Rob Dijkstra en Aaron Boekhout; Weening, De Haan (46. Terpstra) en Dijk.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...