vrijdag 1 maart 2019

VEV’67 legt Gorecht binnen no-time erop

Zowel zaterdag eersteklasser Gorecht als zaterdag tweedeklasser VEV’67 speelt komend weekend geen competitiewedstrijd en om toch in het ritme te blijven grepen beide ploegen de mogelijkheid aan om tegen elkaar te oefenen. Op sportpark De Koepel in Haren stond gisteravond een heel leuk affiche op het programma tussen twee teams die weinig voor elkaar onder deden: Gorecht aanvallend goed en leuk om te zien en VEV’67 dat vooral vanuit een goede organisatie speelt en heel bekwaam zijn spitsen in stelling kan brengen. Na een 3-1 ruststand eindigde het duel in 4-5.

Na afloop van duel keken de mensen toch wat vreemd. Immers, 3-1 voor Gorecht na een helft spelen en de wedstrijd daarna binnen acht minuten volledig weggeven. Daar waar het de formatie uit Haren voor de rust voor de wind ging daar ging het in het tweede bedrijf volledig mis. Al vrij rap kwam de ploeg van Robbie Wentink op voorsprong door een treffer van Sven Hazewinkel. Tien minuten waren er gespeeld. Nog geen tien minuten later stond het ineens 1-1. Een klein beetje tegen de verhouding in, want de thuisploeg was beter, maar was achterin niet geheel safe. Het diende zich al een beetje aan bij de goal van Rense Dijk. Daarna was het wederom Gorecht dat scoorde. De ploeg verdiende de voorsprong op basis van het betere spel. De bezoekers kwamen er slechts af en toe aan te pas en leken zich een beetje te sparen voor het bekertreffen van komende dinsdag in Emmen tegen competitiegenoot Drenthina. Opvallend was ook het verschil in spelopvatting waarbij VEV’67 vertrouwde op zijn solide defensie. Althans dat is normaal gesproken zo, maar in Haren wankelde het een beetje tot aan de rust. Bart Steenbergen en Nick Janzen zorgden er met elk een treffer voor dat Gorecht comfortabel de rust in ging.

In de rust werd er door trainer Johan Pitstra kennelijk iets tegen zijn spelers gezegd, want ze kwamen uit de kleedkamer alsof er een heel ander team stond. Vol pit en vol vuur. Het resulteerde meteen in een spervuur aan aanvallen. Vooral via de rechterflank waar het genieten was voor de liefhebber van goed organisatorisch voetbal. Via die kant kwam dusdanig veel gevaar dat Gorecht tussen minuut 51 en 58 op achterstand kwam te staan. Jeffrey Visser en Arjan Veenstra stonden bij de 3-2 en 3-3 helemaal vrij nadat voorzetten vanaf de rechterflank hen bereikte. En of dat nog niet genoeg was deelde Soeten ook nog even in de vreugde aan de kant van de club uit Leek die middenmoter in de tweede klasse is en terug naar de eerste klasse wil. Daarvoor speelt de ploeg nog iets te wisselvallig, zo bleek ook gisteravond.

Na de voorsprong van de Leeksters bleef die ploeg aandringen en werd vooral veel gewisseld onder het mom: enkele spelers er na een uur uit en frisse krachten erin. Arjan Veenstra bleef staan. Vanaf de stip scoorde hij twintig minuten voor tijd de 3-5. De beslissing? Nee, daarvoor stak gastspeler Aleksander Radenkovic een stokje. Hij scoorde meteen na de 3-5 de 4-5 en dus kon het nog alle kanten op. Gorecht werd beter, maar echt gevaarlijk werd de ploeg op een paar plaagstoten na niet. VEV’67 bleef overeind en trakteerde net als Gorecht het publiek op een mooie avond.

Gorecht-VEV’67 4-5
Scoreverloop: 11. Hazewinkel 1-0, 19. Dijk 1-1, 31. Steenbergen 2-1, 37. Borgman 3-1, 51. Visser 3-2, 54. Veenstra 3-3, 58. Soeten 3-4, 71. Veenstra 3-5 (strafschop), 72. Radenkovic 4-5.
Toeschouwers: 30.

Basisopstelling Gorecht: Koning; Hoekstra, Meijering, Hekman en Van der Helm; Boersma, Hazewinkel en Van Marrum; Janzen, Steenbergen en Borgman.
Basisopstelling VEV’67: Wellinghof; Van der Galiën, Broeders, Tjoelker en Wolthuis; Frank Schuring, Rick Schuring, Bolt en Veenstra; Visser en Dijk.