zondag 3 maart 2019

Drenthina heeft periodetitel nog niet

Een draaibroek, toeters en bellen en veel groen en wit achter een van de doelen op het hoofdveld van Drenthina waren er gistermiddag niet tijdens het duel Drenthina-NEC Delfzijl, maar er stond wel degelijk wat op het spel. De zaterdag tweedeklasser uit Emmen kon de tweede periodetitel in de wacht slepen. De opdracht hiervoor? NEC Delfzijl verslaan. Dat leek al te moeilijk, want de Groningers weerden zich kranig en wilden koste wat kost niet meewerken aan een Drents feestje. Het eindigde zoals het begon: 0-0.

Daarmee werd de wedstrijd eigenlijk het best samengevat met het spel dat zich voornamelijk rond de middencirkel afspeelde. Veel duels en ze waren nog hard ook. Goed voetbal was niet te zien, maar het fysieke is ook onderdeel van het willen halen van een goed resultaat en de Delfzijlsters was er alles aan gelegen niet te verliezen. Ze bivakkeren onderaan de heel brede middenmoot en zijn te goed om te degraderen en pakken hun puntjes dus wel. Sterker: NEC Delfzijl deed het in de eerste periode erg goed door achter de aanstaande kampioen, Pelikaan S, als tweede te eindigen. Drenthina leidt in de tweede periode en had die gisteren kunnen winnen, maar kon nooit echt in het spel komen. Daarvoor waren de duels te hard en dus moesten de Drenten mee. Knokken, sleuren, zwoegen en niet te beroerd zijn tien meter extra te lopen om de bal te veroveren. Ook dat is voetbal in de tweede klasse. Hoewel veel supporters van Drenthina het er na afloop niet mee eens waren, want zij vonden dit voetbal dit niet tweede klassewaardig is. Hoe dan ook waren ze heel even flauw van het resultaat en op zich valt dat ook nog wel te begrijpen; hun ploeg was tot aan de rust een tikkeltje beter dan de Groningers, maar kregen te weinig kansen om aanspraak op een voorsprong te maken.

Dat ging na rust wel anders toen Joel Zweerink maar net naast schoot. Daarna nog steeds weliswaar het harde spel waarin veel passes niet aan kwamen en er aanvankelijk voor de liefhebber van mooi voetbal weinig te genieten viel, maar later veranderde het: kansen voor de Emmenaren. Drie in totaal en een ervan leek de doellijn te hebben gepasseerd, maar scheidsrechter Robert de Wit stond er te ver vanaf om goed te kunnen oordelen. Drenthina verdiende op dat moment de winst, maar kon niet scoren. De gasten probeerden het daarna ook nog nadat ze bleven volharden in keihard werken. Elsin Yilmaz is een heel behendige speler en werd steeds meer naar voren gestuurd. Hij was op een gegeven moment dusdanig dicht bij succes dat ie nog bijna de winnende treffer op de schoen had.

Drenthina kan het karwei dat het winnen van de tweede periodetitel proberen te winnen heet nog klaren. Over vier weken speelt de ploeg bij Gramsbergen. Wint Drenthina dan is de periodetitel een feit. Zo niet dan is de ploeg afhankelijk van onder meer stadgenoot DZOH.

Drenthina-NEC Delfzijl 0-0
Scheidsrechter: De Wit.
Toeschouwers: 300.

Drenthina: Berends; Alders, Hoolsema, Fokkens en Geleijnse; Haan, Hofstede (73. Bakker) en Zweerink; Arling, Kemperink en Lubberts.
NEC Delfzijl: Westerhuis; De Boer (73. Boelens), Sonneveld, Arjan Klasens en Kris Klasens; Wassing, Tualena; Ahmet (84. Wolt) en Noordhoff; Hodzic (46. Yilmaz) en Zimmerman.  

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...