donderdag 9 mei 2019

Siddeburen morst dure punten tegen SVZ

Zowel Siddeburen als SVZ speelt dit seizoen een heel aardig seizoen. Nog nooit presteerden beide ploegen zó goed als nu: Siddeburen vierde in Zondag 3B en SVZ keurig zevende. Ooit eindigden de Siddebuursters als vierde in deze klasse en mocht de ploeg nog een plek stijgen dan is er een record gevestigd. Dat record hebben de Zeijenaren al te pakken, want in de middenmoot in de derde klasse eindigden de geelhemden nog nooit. Gisteravond speelden beide ploegen in het Groninger land tegen elkaar: Siddeburen keek halverwege de wedstrijd tegen een 2-1 achterstand aan, maar poetste die weg en haalde het einde van de wedstrijd met 3-3.

Hoewel de uitslag terecht is te noemen liet de thuisploeg heel dure punten liggen, want nacompetitie is nog altijd mogelijk. “Het is leuk hoor dat we een keer nacompetitie halen en dat willen we ook wel vaker, maar we moeten mooi in de derde klasse blijven”, sprak het bestuur van de club in de rust in de bestuurskamer. Het was er goed toeven met koffie en huisgemaakte kwarktaart. Het smaakte naar meer en net op het moment dat het laatste hapje naar binnen werd gewerkt klonk er luid gejuich: Jonno Hingstman had de gasten op een 3-1 voorsprong gezet. Dat dát niet de bedoeling voor de ‘Sibboersters’ was moge duidelijk zijn; op slag van rust schoot Ruben van der Ploeg namens de thuisploeg de aansluitingstreffer binnen nadat zijn ploeg al vrij vlot op een 2-0 achterstand was gezet. Ze baalden dus als een stekker.

Trainer Auke Birza had zijn mannen net op scherp gezet en dat was ook wel nodig. Vooral zijn achterhoede kraakte aan alle kanten en was niet gewapend tegen de behendige aanvallers van de bezoekers die door Roland Beuvink wordt getraind. Beuvink is geen onbekende bij Siddeburen, want de oefenmeester was er enkele seizoenen geleden nog trainer. Beuvinks naam werd voor de rust gescandeerd als in ‘goed gedaan Beuvink’. Een handjevol supporters van SVZ dat de lange reis naar het Groningse had gemaakt leek zichtbaar blij met zijn dadendrang en die van de spelers van de Zeijenaren. 2-0 voor tegen een subtopper dat misstond niet en SVZ kan nog wel een paar plaatsen stijgen. De ploeg is veilig en beleeft werkelijk voor die club een topseizoen. Het kleine Zeijen dat net boven Assen is gelegen in de middenmoot van de derde klasse is een unieke prestatie, maar daar willen ze eigenlijk nog wel meer. In Siddeburen niet. Wat die ploeg wilde was zo rap mogelijk de aansluitingstreffer na de 1-3 maken.

Wederom liepen ze achter de feiten aan net als tot aan de thee. SVZ’s topscorer Jonno Hingstman schoot binnen een kwartier al raak en na een krap half uur werd de Zeijer voorsprong verdubbeld door Max de Vries. Beide spelers tikten van dichtbij raak. Hingstmans tweede treffer werd vrij snel gevolg door de 2-3 van Wilbert Lambeck die er weer een echte wedstrijd van maakte. Daarna was het voor de neutrale toeschouwer smullen geblazen. Niet van hoogstaand voetbal, maar wél van veel strijd over en weer. Er gebeurde echt wel iets. SVZ rekte tijd, heel veel tijd. Maar net als een dag eerder in de Champions League bij Ajax-Tottenham Hotspur hadden ze dat beter niet kunnen doen. Het kostte de Amsterdammers de kop en hetzelfde overkwam SVZ dat Lambeck acht minuten voor tijd de 3-3 zag maken. De goal hiel al een tijdje in de lucht. Daarna had de 4-3 nog kunnen vallen, maar zou Siddeburen daarmee iets te veel hebben gekregen. SVZ verdiende een punt op basis van de prima eerste helft die ze lieten zien.


Siddeburen-SVZ 3-3
Scoreverloop: 14. Hingstman 0-1, 29. De Vries 0-2, 45. Van der Ploeg 1-2, 49. Hingstman 1-3, 58. Lambeck 2-3, 82. Lambeck 3-3.
Toeschouwers: 100.
Scheidsrechter: Rozema.

Siddeburen: Slachter; Heidema, Schuijl, Koers en Moesker; Weites, Van der Geest, Pot  en Lambeck; Van der Ploeg en Puister (46. Faber).
SVZ: Dieden; Kooistra, Ybema en Westebring; Haverkate en Leidelmeyer; Ten Brink en De Vries; Subaeswaran, Hingstman en Kakisina.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...