woensdag 22 januari 2020

FC Ter Apel’96 wint van jeugdig Nieuw-Buinen

Op het Ter Apeler kunstgras werd gisteravond geoefend: thuisclub FC Ter Apel’96 speelde tegen Nieuw-Buinen: een duel tussen een topper in de derde klasse en een laagvlieger in de tweede klasse. Op papier zou er dus niet al te veel tussen beide ploegen moeten zitten en dat bleek ook. Van Nieuw-Buinen knap te noemen, want de ploeg speelde met veel jeugdspelers. Het moet echter gezegd dat FC Ter Apel’96 er ook wat miste: sterkhouder Daniël Manning bijvoorbeeld. Al met al was de 2-1 eindstand dan ook niet onterecht te noemen al hadden de Buunders ook nog gelijk kunnen komen.

Ze kwamen overigens wél op voorsprong, de gasten uit Drenthe. Na twintig minuten was het raak nadat de bezoekers ook het betere van het spel hadden. Alwin Engelkes haalde verwoestend uit en verschalkte Rudy Bergman, de ervaren goalie van de grensdorpbewoners. Nieuw-Buinen speelde fris en combineerde aardig, de Ter Apelers wachtten de fouten af en probeerden dan heel snel de handige voorwaartsen in stelling te brengen. Af en toe waren ze ook flink gevaarlijk. Het Nieuw-Buinen-middenveld werd dan overlopen en omdat te veel mensen voorin bleven hangen kon er heel snel worden geschakeld. In feite ontstonden zo de 1-1 en 2-1 van de rood-witten. Dennis de Roo maakte de gelijkmaker en even later tikte oud-Nieuw-Buinen-speler Patrick Bults de 2-1 binnen.

In de tweede helft verging het beide ploegen eigenlijk net zo als voor de rust met kansjes over en weer. Echt heel grote kansen ontstonden niet en er werd vooral getest. De jeugd van Nieuw-Buinen moet het in de toekomst doen. In welke klasse dan ook. De jeugd van FC Ter Apel’96 doet het al jaren samen en de vruchten werpen zich af met kansen op promotie naar de tweede klasse. Nieuw-Buinen moet alle zeilen bijzetten in die klasse te kunnen blijven spelen. Dat doet de formatie van scheidend trainer Eric Prins met een goede mix van ervaren en jonge spelers. Die ervaren mannen zullen ooit afscheid nemen en dan moet de kar door de jeugd worden getrokken. Met namen als Marc en Mike Schipper in de ploeg, maar ook Alwin Engelkes en vele anderen stond er gisteravond een elftal met ‘echte Bunermondjes’, iets waar de echte Nieuw-Buiners al jaren op wachten. Ze hadden gisteravond de kans ze te zien, maar het aantal geïnteresseerden was laag: een man of vijftig kwamen op het duel af, waaronder een paar handen vol uit Nieuw-Buinen. Wie de ploeg gisteren zag moet hebben gezien dat er wel wat mogelijk is en ook in de tweede klasse. Voor FC Ter Apel’96 geldt hetzelfde.


FC Ter Apel’96 – Nieuw-Buinen 2-1
Scoreverloop: 20. Alwin Engelkes 0-1, 26. De Roo 1-1, 35. Bults 2-1.
Scheidsrechter: Scholte-Aalbes (Valthermond)
Toeschouwers: 50.

Basis FC Ter Apel’96: Bergman; Jalving, Joey Huizingh, Heidekamp en Weinans; Weggemans, Seigers en Kramer; Heeres, De Roo en Bults.
Basis Nieuw-Buinen: Knigge; Marc Schipper, Klok, Roy Feiken en Van der Made; Felix, Hateboer en Alwin Engelkes; Schreuder, Mike Schipper en Tieks.



Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...