woensdag 22 januari 2020

Regiocup: Be Quick 1887 heeft geen kind aan Hoogeveen

Tot nu toe verloopt de dit seizoen in het leven geroepen Regiocup voor spelers onder 23 voorspoedig voor Be Quick 1887. De club die zo bekend staat om de prima jeugdopleiding en doorstroming naar het hoogste team speelt in deze competitievorm het bekende frivole voetbal met prima combinaties en leuke aanvallen. Verdedigend staat het ook goed en daarom staat de ploeg er zo florissant voor met de volle buit uit alle gespeelde wedstrijden in een poule van vier met daarin ook Hoogeveen, MSC-Amslod, Achilles 1894. Alle ploegen spelen regelmatig tegen elkaar; zo wordt er om de twee of drie weken tegen elkaar uitgekomen. Afgelopen maandagavond won de Goodold op de eigen Esserberg tegen Hoogeveen, de nummer twee in de stand. Het werd 4-0.

Het Twitteraccount van de gastheren meldde dat Hoogeveen sterk speelde, maar heel weinig creƫerde de formatie niet. Ook al deed Saber Hendriks, speler van het eerste elftal mee. Hoogeveen speelde niet slecht, zeker niet, maar de thuisploeg was gewoon heer en meester, voetbalde en de gasten probeerden met compact spel de schade te beperken en te hopen op een uitval waaruit dan eventueel kon worden gescoord. Na een krap half uur spelen viel overigens pas de eerste goal van de thuisploeg te noteren: Ashraf Hezam scoorde na een mooie assist van Kyron van der Kaap. Het was meteen de ruststand. Vrij karig als naar de voorstelling van Be Quick 1887 werd gekeken. Die ploeg had er meer moeten uithalen, maar was bij vlagen nog wat te voorzichtig. Hoogeveen zat er vaak ook goed tussen en stoorde prima.

Na rust ging het op zich net zo als tot aan de thee. Twintig minuten voor tijd viel de 2-0 pas. Van der Kaap was nu zelf trefzeker door vanaf de stip raak te schieten. Ruben Kiers verdubbelde de stand een kwartier later nadat hij in de 73ste minuut ook al scoorde. Hij had vaker kunnen scoren, maar trof steeds behoorlijke tegenstand. Toen het de Drenten allemaal wat te veel werd en ze er niet meer tegen konden knipogen stond het snel 4-0 en die uitslag gaf de verhoudingen binnen de lijnen eigenlijk prima weer. De prestatie van Be Quick is erg knap te noemen. Op een gegeven moment speelden er namelijk erg veel jeugdspelers in het team. Beide ploegen treffen elkaar overigens weer op 26 januari a.s. Dan in Hoogeveen.


Be Quick 1887-Hoogeveen 4-0
Scoreverloop: 27. Hezam 1-0, 70. Van der Kaap 2-0 (strafschop), 73. Kiers 3-0, 85. Kiers 4-0.
Toeschouwers: 50.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...