zaterdag 11 januari 2020

FIT Boys op eigen kunstgras naar winst tegen Borger

Het Beiler FIT Boys en Borger speelde in het verleden al regelmatig tegen elkaar. Zo ook enkele seizoenen geleden toen beide ploegen in de derde klasse de degens kruisten. FIT Boys presteert het al vele jaren zich steeds te handhaven. Borger niet. Die ploeg degradeerde dat seizoen (2016/17) naar de vierde klasse om daar vorig seizoen weer uit te degraderen.

Het Borger van nu is echter geen schim van het Borger van het voorbije seizoen. Borger zag zich met enkele goede spelers versterkt en is met dertig punten uit tien duels hard op weg naar de vierde klasse terug te keren. Te meer ook omdat de ploeg nog maar één treffer tegen kreeg en gemiddeld bijna zes doelpunten per wedstrijd scoort kan zich eigenlijk niemand aan die indruk onttrekken. FIT Boys daarentegen kwakkelt en is hekkensluiter in Zaterdag 3D. Vanmiddag speelden beide ploegen op het Beiler kunstgras tegen elkaar. FIT Boys kreeg meteen een domper te verwerken, want Borgers Robert Oosting zorgde al rap voor de 0-1 door mee op te stomen naar voren en binnen te knikken.

De gasten speelden vrij aardig, maar wachtten vooral op de fout van de groen-gele thuisploeg. Die ploeg maakte het spel en Borger probeerde de bal op het middenveld te veroveren om zo de rappe spitsen in stelling te brengen. Gijs Roda is snel en handig en maakte er dit seizoen al zestien. Tot aan de thee kwam hij een paar keer vrij voor de Beiler goalie, maar scoren deed hij niet. Borger deed het sowieso vrij aardig door een paar keer voor het doel te komen, maar FIT Boys had de boel organisatorisch beter voor elkaar en liet minder ruimte. De bezoekers deden dat juist wél en daardoor werd door FIT Boys ook twee keer gescoord. Eerst door Mark Seubring en even later door een eigen doelpunt van Edwin Haandrikman, de keeper van de Borgerders.

Het verschil tussen een derde en vijfdeklasser was zichtbaar, maar heel groot was het verschil niet. FIT Boys probeerde na rust de boel dichterbij elkaar te houden en bracht Gerald Haandrikman. Hij zorgde achterin voor meer stabiliteit. Toch kwam Borger op gelijke hoogte door Mylan Beijering. Hij kon van dichtbij intikken. FIT Boys was daarna de ploeg die weinig weggaf, het positioneel beter voor elkaar had en van Borgerder fouten profiteerde. Stefan Eefting was wel eens vaker belangrijk voor de club uit Beilen en met de 3-2 en 4-2 die hij maakte was hij dat tegen Borger ook.

Een mooie opsteker voor het zo geplaagde FIT Boys dat voor komend seizoen verzekerd is van de diensten van trainer Otto Halmingh die overkomt van het Stadskanaalster SJS. Smet op de wedstrijd was de bovenarmbreuk die Borger-speler Matthijs Brink in de absolute slotfase opliep.

  
FIT Boys-Borger 4-2
Scoreverloop: 2. Oosting 0-1, 22. Eefting 1-1, 28. Edwin Haandrikman 2-1 (e.d.), 55. Mylan Beijering 2-2, 67. Seubring 3-2, 87. Eefting 4-2.

Basis FIT Boys: Peterjan Oosting; Van Faassen, Dam, Van der West en De Boer; Bonnen, Boom en Ruud Seubring; Schans, Gerding en Eefting.
Basis Borger: Edwin Haandrikman; Kaspers, Robert Oosting, Brink en Polling; Everts, Arends en Timmer; Mazeau; Mylan Beijering en Roda. 

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...