zondag 12 januari 2020

HHCombi naar gelijkspel in Gasselte

Pluvius liet zich vanmiddag nadrukkelijk gelden, maar in Gasselte draaien ze hun hand er niet voor om het voetbal er gewoon door te laten gaan. Een mooi sportpark, een prima veld, voldoende parkeergelegenheid en ook nog eens een gezellige kantine. Het kon minder zo moeten de mannen van HHCombi hebben gedacht en dus hadden ze er wel zin in om tegen GKC te voetballen. Een oefenpotje in het tweede weekend van het kalenderjaar. Waarom niet? HHCombi doet er alles aan de vijfde klasse voor het eerst te verlaten. GKC mag, HHCombi ook, maar beide ploegen willen erg graag omhoog. Echt veel voor elkaar onder deden ze niet: 3-3.

GKC leidde bij rust met 2-1 en had ook in de tweede helft mogelijkheden gekregen de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Pas in de slotfase kwam de fusieclub langszij. Op basis van het harde werken van de ploeg is dat niet onverdiend te noemen. GKC werkte ook hard, speelde compact en probeerde zo rap mogelijk de snelle aanvaller Danny Kolp in stelling te brengen. Het is de kracht van de Gasselters, de sterke aanvalslinie met Danny Kolp en Grieto Korthuis. HHCombi had de handen vol aan Kolp: drie keer scoorde hij en steeds liepen ze achter de feiten aan. Op de 0-1 na dan, want het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen. Tien minuten waren er gespeeld toen de jonge Bram Udding scoorde. Tot aan de thee ging het redelijk gelijkop, maar maakte Kolp het verschil. Twee keer scoorde hij.

In de tweede helft ging het niet heel anders al was GKC iets beter. De bezoekers kregen echter ook kansen en lieten zien prima mee te kunnen. Schuring maakte namens de formatie uit Hijken en Hooghalen de 2-2. Doelman Lubbinge van de Gasselters ergerde zich kapot, maar zag nog geen minuut later Kolp alweer scoren en dus waren de gasten die vroeger onder de namen Hijker Boys en SV Halen speelden weer genoodzaakt de achtervolging in te zetten. Lubbinge was in de slotfase wederom boos toen HHCombi middels een vrije trap van Erwin Brink langszij kwam. Even ervoor had de formatie uit de gemeente Midden-Drenthe een aantal dotten van kansen gemist. Zo verdween er een bal op de lat en hield Edwin Lubbinge zijn doel ternauwernood schoon toen een inzet de doellijn net niet passeerde en Lubbinge de bal bijna te laat zag. Het kwam voor GKC op dat moment nog goed, maar de 3-3 die later volgde was een logische goal en dus kreeg de wedstrijd een logische eindstand.

GKC-HHCombi 3-3
Scoreverloop: 10. Udding 0-1, 23. Kolp 1-1, 38. Kolp 2-1, 56. Schuring 2-2, 57. Kolp 3-2, 80. Brink 3-3.
Toeschouwers: 20.

Basis GKC: Lubbinge; Van het Hof, Hendriks (46. Paul de Vries), Twan Veldman en Aron Veldman (10. Korthuis); Pepping, Schuiling en Zondag; De Boer, Kolp en Alting.
Basis HHCombi: Slofstra; Eefting, Otten, Schuring en Vos; Brink, Pomp, Udding en Schuring; Jonker en Stegman.