vrijdag 25 juni 2021

SV Hoogstede verslaat in 'Die Grafschaft' SV Groß Hesepe

Gisteravond weer een oefenduel in Duitsland gezien. Deze keer in die Grafschaft Bentheim. Zeg maar onder Schoonebeek en dan naar rechts. Het was een leuk duel tussen SV Hoogstede, Kreisligist, tegen het een klasse lager spelend SV Groß Hesepe.

De gasten speelden de voorbije twee seizoenen (hoewel natuurlijk voortijdig afgebroken) prima. Wat heet: wat ik in 2019/20 al zag kreeg dit seizoen nog meer gestalte, want de formatie uit het Emsland deed het erg goed in de 1. Kreisklasse Mitte en zou denk ik tot en met het einde van het seizoen in de Kreisliga in het Emsland meedoen. In de ploeg zitten een aantal sterke aanvallers, waaronder Julius Janknecht, een van de drie broers in het team. Verder wat ervaren rotten in de achterhoede en vooral jeugdig elan. Een prima mix heet dat dan.

Tegen de Bentheimers was SV Groß Hesepe voetballend iets beter, maar waren ze niet opgewassen tegen de solide defensie van de ervaring Kreisligist dat na een vroege achterstand de stand nog voor de denkbeeldige thee (de spelers bleven op het veld) op 2-1 zette. Janknecht scoorde niet en kreeg eigenlijk ook geen poot aan de grond. Sowieso weinig kansen, maar dat is Duits amateurvoetbal vaak wel.

Leonhardt Benecke zorgde met een goed afstandsschot na tien minuten voor de 0-1 die op dat moment verdiend was te noemen. Nog geen tien minuten later scoorde Leon Jung de gelijkmaker en heel vlot erna was het Tim Hüsken die de winst voor SV Hoogstede dat op Platz 2 speelde veiligstelde.

Er werd dus niet op het prachtige hoofdveld met dito tribune gespeeld, maar op veld twee. Een asfaltweg scheidt de velden. Het lijkt wel de oude accommodatie van Nieuw-Buinen waar een senioren- en jeugdcomplex jarenlang vaste prik was aldaar. In Hoogstede dus ook en als je dan naar de kleedkamers wilt dan loop je via een pad met bomen omgeven. Volop privacy voor de heren voetballers dus. De achtergrond van veld twee was door een hond ingevuld. De mensen die ernaast wonen laten hem daar vaak los zodat hij wat kan rennen en ballen kan vangen. Maar het toeval wilde dat de bal die zeker een paar keer over de omheining ging niet door de hond werd opgemerkt. Gelukkig waren er ballen in diverse kleuren en dus ging het gewoon door.

In de rust was het trainer Jans Backers van SV Groß Hesepe die aangaf dat zijn ploeg de bal voorin niet kon vasthouden en dat zijn mannen tempo moesten blijven spelen. Hij had gelijk, maar de defensie van de thuisploeg was ook sterk en zat overal tussen en als er aansluiting vanuit het middenveld van de gasten kwam dan volgde een gat en als er dan een tegenstoot volgde waren de Hoogsteders soms gevaarlijk. Af en toe een mogelijkheidje, maar grote kansen bleven ook na rust beperkt.

Conditioneel valt er nog wel wat te verbeteren, maar dat is logisch na een seizoen zonder veel wedstrijden. In de eerste helft heel hoog tempo en fysiek sterke ploegen, maar daarna een stuk minder.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen begint in Duitsland officieel op 1 juli. Dus zowel SV Hoogstede als SV Groß Hesepe hebben nog even. Ze zijn beiden in ieder geval weer los en dat is alvast iets. Iets waar velen naar uitkeken.

SV Hoogstede-SV Groß Hesepe 2-1
10. Benecke 0-1, 18. Jung 1-1, 26. Hüsken 2-1.
Scheidsrechter: Koel (Osterwald)
Toeschouwers: 20.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...