zaterdag 19 februari 2022

WKE’16 blijft lekker meedoen na winst in en tegen Peize

WKE’16 promoveerde na de entree in de vijfde klasse van het zondagvoetbal jaar op jaar en weet zich inmiddels een stevige tweedeklasser. Nog één treetje omhoog en het doel van de club is bereikt: het spelen in de eerste klasse en dat op structurele wijze. Het zit er nog steeds in als naar dit seizoen wordt gekeken, want met de derde plaats achter het stad-Groninger GVAV/Rapiditas en Valthermond doet de club van het Emmer woonwagenkamp het erg goed. Afgelopen donderdagavond in Peize ging het ook goed als naar de uitslag wordt gekeken: 0-1.

Jozef Brink was de matchwinner toen er na 22 minuten werd raakgeschoten. De handige middenvelder loste maar eens een schot van grote afstand en zag hem achter de Peizer doelman verschijnen. Brink had de wind in de rug en had zoiets van ‘wie niet waagt die niet wint’ en ‘als de anderen hem niet maken dan doe ik het wel’. Zo geschiedde dus en daar waar de boomlange en oersterke centrumspits van de Emmenaren, Ferdy Poelman, hem maar niet kon maken, daar was het de kleine Brink die dat dus wel deed. En zo waren er meer kansen voor zijn team. Menig Emmenaar was het er wel over eens dat het na een halve wedstrijd spelen in het uiterste noorden van Drenthe het al lang en breed 0-3 zou hebben moeten staan. De realiteit was anders en dus moest het na rust maar gebeuren.

Ook dat liep anders, want de Peizenaren, die misschien wel een record op hun naam hebben staan voor wat betreft de periode dat zij in de tweede klasse van het zondagvoetbal hebben gespeeld vlogen er vol in en waren WKE’16 de baas. Vooral de slag op het middenveld werd gewonnen en ze deden er alles aan zodat ze de eenzame Poelman in de voorhoede van de bezoekers maar niet konden bereiken. Ze slaagden prima in hun missie, maar ze konden de bal zelf ook niet kwijt. Geen killer ook voorin en dus overname van de ploeg van trainer Albert Koops om dan alsnog proberen Poelman te bereiken. Af en toe werd hij even gevaarlijk, maar de Peizer bikkels achterin deden het goed. Het echte gevaar kwam in de slotfase toen Koops’ ploeg twee dotten van kansen kreeg. Zowel Jochem Scholten als Ferdy Poelman waren erg dicht bij succes, maar kennelijk mocht er niet vaker worden gescoord. Het was ook niet nodig; met 1-0 winnen betekent ook drie punten.

Zondag is het duel WKE’16-Valthermond. Een weerzien met de ploeg waar het voor ex-prof Albert Koops allemaal begon en waar hij de laatste jaren hoofdtrainer was. Een wedstrijd met een inzet ook: wie kan GVAV/Rapiditas volgen?

Peize-WKE’16 0-1
22. Brink 0-1.
Scheidsrechter: Huizinga.
Toeschouwers: 100.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...