zaterdag 29 oktober 2022

Geertjan Liewes doet het voor de Good-Old

Lang, heel lang moest Be Quick 1887 erop wachten: die o zo verdiende treffer zaterdagavond op eigen veld tegen Alcides. Maar daar was ie dan eindelijk. We schrijven de 78ste minuut toen de Esserberg bijna ontplofte van blijdschap. En een klein kwartier later was die blijdschap nog groter, want de drie punten waren binnen en dus staat de club er na een slechte seizoensstart er helemaal bij.

Rust roest niet

Liewes kende geen pardon toen Daniël Teune de bal ‘de zestien’ inschoot. De Meppeler verdediging had het nakijken toen de Be Quick-spits heel bekeken scoorde. Al veel eerder had de bal tegen de touwen moeten belanden, maar het lukte maar steeds niet. Voor de thee was al te zien dat de formatie uit Haren vooral wilde voetballen en het tempo hoog wilde houden. Dat lukte heel aardig op wat slordigheidjes na. De Drenten kozen ervoor om met veel mensen op eigen helft te gaan spelen en vooral erg compact voor de dag te komen. Omdat de club onder leiding van Wilko Niemer het lang volhield bleef er hoop op een gunstig resultaat en was het woordje ‘haast’ iets dat niet in het Meppeler woordenboek voorkwam. Nee, het was wel goed zo. Balletje over de goal, balletje naast, rustig aan doen was het devies voor de keeper van Alcides. Dat alles voor hun overwinning: een puntje tegen Be Quick 1887 en daarna lekker genieten van het Oktoberfest.

Het Catshuis bleef overeind

 Of trainer Wilko Niemer daar nog een woordje heeft meegezongen blijft de vraag. Hij moet immers haast geen stem meer over hebben gehad, want hij schreeuwde zijn ploeg zo’n beetje naar het punt dat op basis van veel strijdlust na de Harener thee meer dan goed was. Termen als ‘compact’ (in het kwadraat) en ‘die zone’ waren veel te horen. En af en toe braken ze prima uit, maar de Be Quick-verdediging onder leiding van de eigenlijke middenvelder Yoran Cats stond goed. Ook na Liewes’ treffer. Als een heerser stond Cats in het hart van de verdediging alwaar hij zich in het Catshuis waande. Niet aan de weg van Den Haag-centrum naar Den Haag-Scheveningen, maar aan de Rijksstraatweg, die heel lange straat van Haren naar ‘Stad’. Alcides reed die weg ook, maar strandde steeds bij het Catshuis. Ook op het laatst toen ook de Meppeler goalie probeerde dat peperduur huis te slopen. Het Catshuis bleef staan.

                                                                     Grote straat

 Over staan gesproken: Be Quick 1887 is nu vierde in de Zondag Vierde Divisie A en heeft een soort van ‘grote straat’ neergezet met ’13 uit 5’ een na twee productie potjes nu een krappe 1-0, maar wél drie broodnodige punten. Plek vier is het deel en als de club zo doorgaat dan zit er nog wel meer in.



Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...