vrijdag 15 december 2023

'Haaland' schiet Peize naar de laatste zestien

Het kan niet op in de zestiende finales van de Noordelijke Districtsbeker, want de ene sensatie volgt de andere op en dus was het niet zo raar om een avondje Peize mee te maken. Dat deden er meer en dus stond de parkeerplaats boordenvol. Tegenstander was immers het Friese Jubbega dat in de eerste klasse op zaterdag uitkomt. Het sterrenensemble dacht het 'varkentje' wel even te wassen, maar kwam bedrogen uit: 'Paais' won met 2-1 door een fraaie winnende goal van de topscorer en het grote talent van de Noord-Drenten: Maurijn Timmer, maar ze kennen hem in Peize als' 'Haaland'.


Liewes

Tot en met de eerste goal van Geertjan Liewes die overkwam van Be Quick 1887 was het Jubbega dat de klok sloeg: kansen genoeg, fraai spel en proberen zich steeds een weg door de hechte defensie van de thuisploeg te banen. Het was lastig, maar het lukte. Liewes is een goaltjesdief, scoort altijd en dus ook in Peize, heel dicht bij huis. 

Kregel de spil

Jubbega voetbalde op een manier dat ze er nog wel een paar zouden maken en dan het appeltje eitje-idee, maar het liep heel anders. De ervaren Danny Kregel, een van de beste spelers van de avond, scoorde de 1-1 na een prima omschakelmoment net nadat een verdediger van Peize zei dat 'ze nog met vakantie zijn'. Niet wakker, Luilekkerland en niet actief genoeg in de linies voor hem. Kregel dacht 'ho even maat, ik scoor' en zo was het ook. Na rust was hij ook de man van de controle, het overzicht en de inleiding tot de winnende van 'de Peizer Haaland'. 

Derde klasse-haat

Kregel (35) is mister Peize en speelt met zijn team veel te laag. Peize was abonnementhouder op de tweede klasse, maar wordt dit jaar vast kampioen met zijn team. Dat overkwam de Drenten al twee keer eerder toen ze na een verblijf in de tweede na de degradatie meteen kampioen werden in de derde klasse. Ze hekelen er de derde klasse en omdat ze er goed voor staan in zowel de competitie als dus het bekertoernooi gaat het lekker met Peize. Wat heet: een club waar nooit echt wat loos is en het goed botert. 


Tegen Jubbega deden ze het voortreffelijk. Het team van trainer Elte Hofman speelde heel gegroepeerd, verdedigde vooral na rust sterk al kreeg Jubbega zeker kansen, maar er werden heel wat ballen uitgehaald en ze hielden stand: een puike prestatie.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...