woensdag 28 februari 2024

Het Zuidwoldiger kassahokje gaat ooit wel weer open

In het zuiden van de provincie Drenthe werd afgelopen avond een inhaalduel in Zondag 2H gespeeld. Zeg maar de 'Oostelijke Tweede Klasse' waarin de ploegen uit Twente het erg goed doen. Dat doet ook De Tukkers uit Albergen (De Tukkers Albergen): een prima voetballend team dat het inhaalduel heel eenvoudig won. De goals kwamen echter pas na rust waar ze er voor de Zuidwoldiger thee al een paar hadden moeten, maar ook dat is een kwaliteit.



Demmer-tijd

Aan het begin van de tweede helft kwam het goed en werd het 1-0 door Guus Demmer die aan knappe aanval vanaf rechts knap afrondde. Daarna brak een prima fase van de drager van de rode lantaarn aan, maar kon Zuidwolde de gelijkmaker niet op het scorebord laten zetten. Even later werd het 0-2 door Jelle Hulskotte die een 'één-tweetje' met Demmer doeltrof en dus leek de beslissing aanstaande. Zo kwam het ook, want de Drenten kwamen er nog zelden aan te pas en de derde Tukker treffer was ook een mooie, want na een prima bal van achteruit werd wederom door Demmer gescoord. Hij werd de man van de wedstrijd en houdt zijn ploeg daardoor in de titelrace.

'Eigenlijk moeten degraderen'

Voor de Zuidwoldigers wordt het er niet gemakkelijker op, maar niet iedereen bij de club vindt het erg dat ze mogelijk een stapje terug doen, want een bestuurslid gaf aan dat 'ze nu veel te ver weg moeten'. "De kassa is nooit meer open, we verkopen ook geen programmaboekjes, want er komt toch niks. We hadden eigenlijk moeten degraderen, want dan heb je derby's en komt er meer volk. Maar ja, het is ook mooi om op dit niveau te spelen, want je wilt ook graag zo hoog mogelijk spelen. Vroeger had je hier wedstrijden tegen Pesse: echte derby's en dan had je zo vijfhonderd man." 

Zuidwolde verdient toeschouwers

Over een stapje terug doen wil niet iedereen binnen de club spreken, want het gat met de rest is nihil en er is nog van alles mogelijk en de rood-witten lieten het al vaker zien: de tweede klasse is wat men aan kan en dat is een prima prestatie van de ploeg die samen met ZZVV op een prachtig, keurig net sportpark speelt en eigenlijk meer toeschouwers verdient. Het is ook echt geen slecht team dat lang mee moeten kunnen doen om het vege lijf te redden en waarom zou dat niet kunnen? Wie weet opent het kassahokje dan wel weer en kan men heerlijke rollades winnen.

Of De Tukkers de stap omhoog eens kan maken is de vraag. Een heel aardig team, maar het verschil met een stap hoger is niet klein. Dat bleek vorig seizoen wel toen men ook lang meedeed en de sprong niet kon maken. Wie weet lukt het nu.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...