zaterdag 12 augustus 2017

Raming-Freesen laat zijn klasse weer zien: promovendus SV Langen wint eerste duel in Bezirksliga 3 van ASV Altenlingen

SV Langen promoveerde voor het eerst in de historie naar de Bezirksliga 3. Het is een prestatie op zich. Nog niet zo lang geleden acteerde de club nog in de 1. Kreisliga, twee niveaus lager dan het huidige. Vorig seizoen eindigde de club als tweede in de Kreisliga achter VFL Herzlake, maar werd wél promotie afgedwongen. SV Langen heeft het geweten: de trouwe supportersschare vierde meer dan een klein feestje en was gisteren klaar voor de ‘Auftakt’ in de Bezirksliga, een behoorlijk niveau in Duitsland. Ze wonnen ook nog en ook nog op eigen veld: ASV Altenlingen werd met 3-2 naar huis gestuurd. Martin Raming-Freesen etaleerde zijn klasse. De sterke spits scoorde twee keer.

Niederlangen (Duitsland)           Ze waren er helemaal klaar voor, de mensen van SV Langen uit het Duitse Niederlangen dat vlak over de grens bij Ter Apel nabij Haren ligt. Geen enkele Nederlandse auto te vinden op eentje na dan. De meeste mensen kwamen gewoon lopend, want wie voor SV Langen is komt uit Niederlangen. De Oberlangers komen wél met de auto en wie tijdens of na de wedstrijd een flesje bier wilde drinken kwam op de fiets of liet zich vervoeren. In ieder geval was er genoeg volk om SV Langen aan het werk te zien. Het was ook niet niets: de gele brigade in de Bezirksliga en dat voor een ploeg met een zeer schamel inwoneraantal. Reden: een goede lichting jeugdspelers dat doorbrak en de terugkeer van een aantal ervaren krachten. Bovendien: de presentie van de vier broers Raming-Freesen. Twee deden er mee, de anderen waren niet inzetbaar en met hen ontbraken nog enkele spelers. Het was dus improviseren, maar geen mens die ermee zat, want de gastheren wisten dat het ook zonder hen kon.

Ze begonnen vrij goed aan de wedstrijd, want zochten meteen de aanval. Achterin vielen wat gaten en was de defensie niet scherp genoeg. Net op een moment dat SV Langen de 1-0 had moeten scoren, maakte Rendi Kildau uit het niets de 0-1. Tim Honekamp had de bezoekers amper zeven minuten later op 0-2 moeten brengen, maar raakte de paal. Een minuut later was het Martin Raming-Freesen die de gelijkmaker op een cruciaal moment maakte. Het bleek ook de ruststand al hadden de Niederlangers de 2-1 nog wel kunnen maken.

In de tweede helft werd het spel er niet beter op: veel slordigheden, maar ook veel enthousiasme en dus was het duel leuk om te zien. Geen hoogvliegers in deze klasse, dat was wel te zien, wél ploegen die keihard kunnen knokken. Vooral SV Langen dat over veel geduld beschikte en ook nog eens een scherpschutter in de persoon van Martin Raming-Freesen. Hij was na de 2-1 door Oliver Holthaus en de rode kaart (twee keer geel) van Sebastian Friedemann matchwinner in de 69ste minuut. Zoveel was wel duidelijk, hoewel de gasten het nog wel probeerden. Pas op het laatst kon worden gescoord door Maximilian Veer.

Voor SV Langen kon het niet mooier: drie punten in de knip en samen met streekgenoot Blau Weiss Dörpen op de gedeelte eerste plaats al is het maar voor heel even. Het lijkt wel mooi.

SV Langen-ASV Altenlingen 3-2

Scoreverloop: 19. Kildau 0-1, 26. Martin Raming-Freesen 1-1, 65. Holthaus 2-1, 69. Martin Raming-Freesen 3-1, 87. Veer 3-2.
Rode kaart: 64. Friedemann (ASV Altenlingen/2x geel).
Toeschouwers: 300.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...