vrijdag 11 augustus 2017

Ter Apeler Grevink goud waard voor Blau Weiss Dörpen: twee goals en assist in openingsduel tegen FC 27 Schapen

Het seizoen kon voor Bezirksligist Blau Weiss Dörpen niet beter beginnen: op eigen veld tegen FC 27 Schapen dat ongeveer vergelijkbaar is met de blauw-witte formatie en ook nog eens ruim winnen. Het werd gisteravond 4-0 voor de ploeg van de nieuwe Turkse trainer Huseyin Dogan. Een geflatteerde overwinning, dat wel, maar het mocht de pret niet drukken. In de eerste helft scoorden de gastheren op cruciale momenten net nadat de bezoekers een behoorlijk aantal dotten van kansen om zeep hadden geholpen. De Nederlander Niels Grevink scoorde twee van de vier treffers.

Dörpen (Duitsland)        Hij speelde tot zijn veertiende in de jeugd van FC Ter Apel’96, de nu bijna twintigjarige Niels Grevink uit Ter Apel. Het laat zich al raden: een groot talent dat een kans kreeg bij FC Emmen: hij kwam er in de jeugdselecties, deed het er goed en sloot vorig seizoen aan bij de selectie van eersteklasser Emmen. Door een hardnekkige blessure kwam hij nauwelijks in actie, maar was men her en der bekend met zijn kwaliteiten. Ook bij het Duitse Blau Weiss Dörpen waar hij met ingang van dit seizoen speelt. En hoe: hij gaf tijdens het openingsduel van de competitie meteen zijn visitekaartje af. Nog niet zo gek lang hersteld van een blessure had hij er maar wat zin in en dat bleek ook.

Nadat de gasten veel kansen misten was het na een kwart wedstrijd spelen oer-Dörpener Michael Cordes die de 1-0 maakte. Onverdiend, maar het kon niemand in het kamp van de thuisploeg deren. Ook na de 1-0 bleven de bezoekers uit Schapen kansen krijgen. Christian Lambers was wel erg dicht bij en het gold ook voor de behendige aanvaller David Barragan Castro en zo waren er meer mogelijkheden. Blau Weiss hield stand en verdubbelde vier minuten voor het rustsignaal zelfs de voorsprong: Niels Grevink was koppend de maker. Hij kon zijn geluk niet op en vierde het dan ook.

De speaker gaf de ruststand nog even door voor de mensen die het nog niet wisten. De weinig meegereisde FC 27 Schapen-supporters hadden flink de p in en wilden het liever niet horen, maar ontkwamen er niet aan. Ook niet toen Grevink na driekwart wedstrijd wederom scoorde. Diezelfde speaker meldde het nog maar even en Niels Grevink was nóg blijer dan bij de 2-0. De winst leek wel te zijn veiliggesteld en de bezoekers waren geen schim meer van de ploeg van voor rust. Dörpen-goalie Kevin Reiners kreeg nauwelijks iets te doen en had dus ook alle tijd als de bal weer eens hoog over of ver naast het doel belandde en hij zich rustig een weg over de sintelbaan baande. Nee, het hoefde niet zo nodig maar na die 3-0. Daarvoor een moordend tempo. De aanhangers van de club uit Schapen dachten dat ze dat niet lang konden volhouden, maar met de conditie van de eerste lijstaanvoerder in de Bezirksliga 3 van dit seizoen zat het dus wel goed. Gedoseerd bleven de blauw-witten loeren op toch nog een goaltje. Die kwam er ook: twee minuten voor tijd van de voet van invaller Tim Horstmann.

FC Schapen had vlak ervoor nog een paar grote kansen gemist, waaronder twee inzetten die de paal beroerden. Het zat die ploeg bepaald niet mee en via een achteruitgang verdween het handjevol supporters uit het meest zuidelijke gedeelte van het Emsland. Ze waren nog flauwer dan ze al waren. Niels Grevink niet. Hij bleef genieten en weet dat dit wel eens een mooi seizoen kan gaan worden samen met die andere scherpschutter voorin, Christoph Andrees. Hij bleef vandaag zonder goals, maar dat zal nog wel veranderen.

Blau Weiss Dörpen- FC 27 Schapen 4-0

Scoreverloop: 23. Cordes 1-0, 41. Grevink 2-0, 68. Grevink 3-0, 88. Horstmann 4-0.
Toeschouwers: 125.

Blau Weiss Dörpen: Reiners; Ansgar Bojer (63, Horstmann), Schulte, Meyering en Rother (88. Sinnigen); Dogan, Friesen en Stefan Bojer; Grevink, Andrees en Cordes.
FC 27 Schapen: Wallmeyer; Maik Vaal, Budde, Mario Vaal en Schöttmer (20. Wiggering); Lambers, Brüggemann,  Wöhle en Hofhus; Barragan Castro en Sierra Osorio.