woensdag 6 september 2017

Blau Weiss Dörpen fysiek en mentaal niet sterk genoeg: koploper af na eerste nederlaag van het seizoen tegen SV Bad Bentheim

Bezirksligist Blau Weiss Dörpen draait als een trein. Met twaalf punten uit vier wedstrijden weet de ploeg zich zelfs koploper. Er wordt veel gescoord met een gemiddelde van drie-en-een-halve goal per wedstrijd en dus kan het wel eens een heel mooi seizoen gaan worden voor de blauw-witte formatie van trainer/speler Hüseyin Dogan die zichzelf steeds weer opstelt. Dat deed hij ook in de thuiswedstrijd tegen SV Bad Bentheim dat ook bovenin de ranglijst staat geklasseerd. De gastheren begonnen geweldig, maar moesten toezien hoe een 2-0 voorsprong gisteravond te niet werd gedaan en met 4-3 werd verloren.

Christoph Andrees legt aan voor de strafschop
Dörpen (Duitsland)        Het gouden duo Niels Grevink-Christoph Andrees gaf ook weer acte de presence, maar deze keer niet in de punt van de aanval. Dogan kan schuiven, want met Stefan Bojer heeft hij ook een prima spits in huis. Bojer was samen met Andrees een plaag voor de Bentheimer verdediging, want de gasten kwamen er A niet aan te pas en B konden ze niet tegen de dadendrang van de thuisploeg knipogen. Het was dan ook al rap 1-0. Bojer werd door Simon Kotte in het strafschopgebied gevloerd en arbiter Marius Koop oordeelde strafschop. Voor Christoph Andrees was het een koud kunstje om die te verzilveren en na twaalf minuten was daar de verdiende voorsprong. Daarna waren er kansen genoeg om er nog een te maken. Andrees was tien minuten later de man die de voorsprong van de ploeg van Dogan verdubbelde.

Dogan regisseerde, stond goed, greep in waar het moest en zorgde voor evenwicht in zijn ploeg. Het stond als een huis: achterin met de sterke verdedigers Jelte Schulte en Finn Meyering en het solide middenveld was ook goed en omdat er legio kansen waren voor Daniel Friesen (paal), twee keer Dogan en nog een aantal van de voorwaartsen van Blau Weiss was het niet meer dan normaal geweest dat het na drie kwartier voetballen 4-0 of 5-0 had gestaan. Het liep anders, want Chris Schippers, de beste man aan de kant van de gasten, scoorde vier minuten voor rust de aansluitingstreffer.

Vlot na het begin van de tweede helft leek het dan toch goed te komen voor Blau Weiss toen Stefan Bojer scoorde: 3-1 en proberen de boel weer vast te zetten en dan het liefst uitlopen. Geen van beide zat erin. Sterker: binnen acht minuten stond het ineens gelijk door treffers van Dennis Maschmeier. De gasten zetten drie, vier tandjes bij en knakten de thuisploeg die een enorme mentale dreun kreeg te verwerken. De blauw-witten waren niet opgewassen tegen de druk, het tempo. Het fysieke spel van de bezoekers werd hen ook te veel. Een jonge ploeg natuurlijk, maar nooit opgeven. Dat siert ze wél. Het niveau zakte echter behoorlijk. SV Bad Bentheim kraakte ook, maar had het minst rommelige van het spel en scoorde elf minuten voor tijd de winnende treffer door Mirco Fischer: een prachtige vrije bal belandde achter doelman Niklas Schwindel. Over en uit voor de formatie uit Dörpen die tegen de eerste nederlaag van het seizoen aanliep. SV Bad Bentheim wipte over de ploeg heen en weet zich dus de nieuwe koploper. Blau Weiss Dörpen is nu tweede.

De Nederlandse speler Niels Grevink baalde na afloop logischerwijs. ,,We hadden voor rust afstand moeten nemen.” Verzorger Arie Oosterveld: ,,Dörpen had moeite met het fysieke van Bentheim. De hele organisatie was na de 3-1 weg. We moeten ook geen kampioen worden. Gewoon lekker meedraaien bovenin.” Dat moet mogelijk zijn met de kwaliteit die de ploeg in huis heeft.

Blau Weiss Dörpen- SV Bad Bentheim 3-4

Scoreverloop: 12. Andrees 1-0 (strafschop), 22. Andrees 2-0, 41. Schippers 2-1, 49. Stefan Bojer 3-1, 53. Maschmeier 3-2, 57. Maschmeier 3-3, 79. Fischer 3-4.
Toeschouwers: 300.

Blau Weiss Dörpen: Schwindel; Ansgar Bojer, Schulte, Meyering en Rother (83. Horstmann); Dogan, Friesen, Grevink en Cordes; Stefan Bojer (71. Van Achteren) en Andrees.
SV Bad Bentheim: Wilsmeyer; Küpers, Jörg Husmann, Roggmann en Kotte; Kleine-Vennekate (68. Kepplin), Fischer, Schippers en Maschmeier; Mirko Husmann en Lange (74. Töpker).