woensdag 16 mei 2018

Seizoen mag nog wel even duren voor SV Langen: vijfde winst op rij

Het seizoen kan voor SV Langen niet lang genoeg duren. De promovendus won de voorbije weken aan de lopende band: vier keer in totaal en daar kwam gisteravond nog maar één bij. Op eigen veld werd korte metten met degradatiekandidaat Surwold gemaakt. 3-0 werd het in Niederlangen. Appeltje eitje eigenlijk voor de geel-zwarten die naar de vijfde plaats stegen.

Het kan niet op in het voetbalgekke Nieder- en Oberlangen. De mensen zijn er fanatiek en zijn niet vies van een hard duel. Dat is SV Langen ten voeten uit: strijden, alsmaar knokken en zo rap mogelijk die heel beste spits, Martin Raming-Freesen bereiken, een van de vier broers binnen de selectie. Hij had het net als broer Markus op zijn heupen: een plaag voor de matige verdediging van de gasten die geluk hadden dat het na een half uur spelen niet al 3-0 stond. Markus Raming-Freesen scoorde na twintig minuten door een indirecte vrije trap in het strafschopgebied feilloos raak te schieten. Het deerde hem niet dat er elf (!) mensen van de bezoekers op de doellijn stonden; het schot was hard genoeg.

Daarna bleef het SV Langen dat kansen genoeg kreeg, maar na een half uur kwam Surwold uit zijn schulp. De ploeg probeerde van alles, maar kon niet scoren. Daarvoor was de verdediging van de thuisploeg te goed en te hard. De aanhang van Surwold stond het niet aan dat er vrij hard werd ingegrepen waarop een supporter van SV Langen zei ‘Es is kein Kindergarten’ en daarna ‘harmlos’ en dus was er nóg een wedstrijd gaande en wel op de tribune. Daar bleef het bij speldenprikken, want de fanatieke Langen-aanhanger bleef volharden in alles Langen. Ook de Stadionsprecher die op vrolijke toon de voorsprong van zijn ploeg meldde en vervolgens op treurige toon, heel melig, vertelde dat Surwold nog op ‘Null’ stond.

Ze wisten kennelijk dat SV Langen na rust wel zou komen, iets dat dit seizoen wel vaker gebeurde. Laatst nog tegen Brandlecht toen de trekker na rust werd overgehaald en in die helft de winst werd veiliggesteld. Het was nu niet anders: Martin Raming-Freesen is een topspits en in Ober- en Niederlangen mogen ze hem wel op handen dragen, want deze man is goud waard voor de club uit zijn geboortestreek. Na twee minuten in de tweede helft verdubbelde hij de voorsprong van zijn ploeg. De gasten waren mentaal geknakt en kwamen er na rust nog mondjesmaat uit en als ze het al deden dan was of de afwerking niet goed of ze vonden die sterke verdedigers of doelman Florian Friedrich op hun pad.

Na driekwart wedstrijd kwam er nog een goal bij en wel voor SV Langen: Hannes Terhorst knikte van dicht bij binnen en dus was het wel beslist. Voor het oog allang en daar ging de Stadionsprecher weer. Hij meldde na de 2-0 al ietwat melig dat er weer koffie was en bij de 3-0 ging ie helemaal uit zijn dak waarna een hoop Surwolders dat niet langer konden aanhoren en op weg naar hun auto’s gingen. Nie mehr Langen dachten zij en als het aan SV Langen ligt kan dat, want de gasten zouden volgend seizoen zomaar in de Kreisliga kunnen spelen en de geel-zwarten? In deze vorm is een stap hoger misschien wel mogelijk, maar daar willen ze in het Emsland niks van weten. Ze zijn allang blij dat ze het zo goed doen in de Bezirksliga en dat als promovendus en als het aan hen ligt stopt het kwartet Raming-Freesen nooit. Maar ooit komt de tijd, maar nu is het vooral genieten in het knusse stadionnetje waar op een midweekse avond toch weer tweehonderd mensen waren. Nog drie wedstrijden kan het publiek van de sensatie van het seizoen genieten.

SV Langen-SV Surwold 3-0
Scoreverloop: 20. Markus Raming-Freesen 1-0, 47. Martin Raming-Freesen 2-0, 75. Terhorst 3-0.
Scheidsrechter: Berghoff (Geeste).
Toeschouwers: 200.

SV Langen: Friedrich; Czolbe, Terhorst, Ameln en Wahoff; Markus Raming-Freesen (80. Heyers), Hebbelmann (72. Schubert) en Stefan Raming-Freesen (72. Otten), Holthaus, Gerd Raming-Freesen, Martin Raming-Freesen.

SV Surwold: Wissmann; Carsten Schulte, Lohmann (49. Jansen, 58. Behnen), Schmitz en Pohlmann; Van der Pütten, Papen, Pohlmann en Patrick Schulte;  Granovski en Antons.