vrijdag 21 september 2018

Wet van Murphy geldt voor TuS Aschendorf in treffen met VfL Emslage

De wedstrijd in de Möbel Wilken Kreisliga tussen TuS Aschendorf en VfL Emslage zou gisteravond rond tien voor tien afgelopen moeten zijn, maar pas even voor half elf liepen de spelers van het veld. Die van de bezoekers uit Gross Fullen als winnaars. De gastheren gingen nóg later van het veld. Trainer Patrick Robin sprak zijn mannen in een kring toe en legde hen uit wat er fout ging en beter moest. Dat er veel fout ging werd al snel duidelijk toen een doelpunt van Maik Fuchs van de thuisploeg wegens buitenspel werd afgekeurd. Daarna viel de lichtinstallatie twee keer uit en kwamen de Aschendorfers ook nog eens op achterstand. Uiteindelijk werd ook nog met 3-1 verloren.

Nee, het zat de mannen in het prachtige geel-blauw-rood bepaald niet mee en dat is voor hen best wel jammer na een periode waarin het heel redelijk ging. Het seizoen begon bijzonder slecht met al meteen een uitschakeling in het bekertoernooi en drie nederlagen op rij in de competitie. Daarna ging het beter en knokte de ploeg zich naar de brede middenmoot. Voor de gasten van VfL Emslage verloopt het seizoen een stuk beter en staat de formatie van trainer Bernhold Nünning bij de beste ploegen. Boven verwachting, maar ze staan er maar mooi even. En daar kwamen nog eens drie punten bij ook zodat het gat met koploper SV Surwold maar een punt blijft. Vier ploegen staan trouwens op negentien punten en het is dus ongemeen spannend in de Möbel Wilken Kreisliga.

Voor TuS Aschendorf blijft het lastig en is de voorsprong op de hekkensluiter maar drie punten. Het licht blijft voor hen dus nog even op oranje. Ze mogen wel door, maar heel veilig is het niet. Het licht van het Otto Dölle Stadion leek ook niet al te best hoewel ze er daar normaal gesproken nooit last van hebben; in de zevende minuut ging het licht op de ‘stadslicht-stand’ en overlegde scheidsrechter Faruk Karakus met zijn assistenten. Hij besloot dat als de lichten het niet binnen drie kwartier zouden doen dat hij de wedstrijd dan zou staken. De technische mannen gingen vervolgens aan de slag en zetten hun beste beentje voor. Dusdanig goed dat alles weer koek en ei was. Het was inmiddels een kwartier later en er kon verder worden gespeeld.

De lichtinstallatie begaf het
Vrij snel na de hervatting scoorde Hendrik Eling van de bezoekers de 0-1. David Willems trok de bal goed voor en de voorsprong van de gasten was een feit. Een minuut later ging het weer mis: de lampen gingen uit en wederom werd er hard gewerkt. Deze keer duurde het iets langer dat alles gereed was, maar de lampen bleven branden en het zorgde er meteen voor dat vijf minuten na de hervatting door Christoph Kleinhaus van de thuisploeg werd gescoord. Op dat moment ook wel een terechte stand die ook de rust haalde. Dat haalde ook TuS Aschendorf-spits Alexander Ruf, maar daarna ging hij eraf. Voor rust botste hij met doelman Tim Beerling van de bezoekers en speelde hij licht geblesseerd door. Over tegenslagen gesproken.

In de tweede helft nam de thuisploeg het initiatief en wachtte VfL Emslage op de fouten. Ze deden het prima en hoefden zelf aanvankelijk niet eens te scoren. Dat deed Philipp Bohse van TuS Aschendorf wel. Na een stief kwartiertje voetballen schoot hij de bal in eigen doel en kon dat er dus ook nog wel bij. Tot overmaat van ramp kreeg TuS Aschendorf-verdediger Fikret Filez ruim een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en moest de gifbeker kennelijk helemaal vol. Vijf minuten na de exit van Filez liep VfL Emslage-topscorer René Hermes tegen ‘Gelb-Rot’ aan en moest hij het veld dus ook verlaten. Wanhopen deed zijn ploeg niet en met elf tegen tien wisten zij er nog een treffer bij te maken. David Willems was de maker. Hij was bij alle goals betrokken en bleek dus het goudhaantje van de avond.

TuS Aschendorf-VfL Emslage 1-3
Scoreverloop: 15. Eling 0-1, 25. Kleinhaus 1-1, 61. Bohse 1-2 (e.d), 83. Willems 1-3.
Rode kaart: 73. Filiz (TuS Aschendorf/2x geel), 78. Hermes (VfL Emslage/2x geel).
Scheidsrechter: Karakus (Nordhorn).

TuS Aschendorf: Andreas Feldhaus; Terveer, Filiz, Landel en Bohse; Pallentin, Maljutin, Michels-Lübben en Kleinhaus (85. Gül); Fuchs en Ruf (46. Thomas Feldhaus)
VfL Emslage: Beerling; Rohde, Grote, Phillip Hermes en Fischer; Lemper (82. Goertz), Bolmer (87. Hagengers), Brink en Eling; Willems en René Hermes.