donderdag 20 september 2018

SV Langen doet zichzelf veel te kort in derby tegen Blau-Weiss Dörpen

Na afloop kon Martin Raming-Freesen zich wel voor de kop slaan. De topscorer van SV Langen had dé kans zijn ploeg naar de verdiende overwinning in de thuiswedstrijd tegen Blau-Weiss Dörpen te schieten; in de slotfase schoot hij de bal voor een leeg doel van een meter afstand hoog over. Het was niet de enige kans die de geel-witte vechtmachine miste. Nee, er waren er legio die om zeep werden geholpen en dus kreeg de thuisclub in de derby veel te weinig met het 3-3 gelijkspel.

Het was een echte derby tussen twee ploegen die hun thuishavens vijftien kilometer van elkaar verwijderd zien. Goed voetbal was er nauwelijks te zien, prachtige duels en heel veel overtredingen des te meer. Dat mag in een derby en omdat SV Langen vaker zo speelt werd het voor de bezoekers lastig in het ritme te komen. Sterker: de gastheren zetten de toon, want al na twee minuten leidde de ploeg door Martin Raming-Freesen. De ‘Stadionsprecher’ kon zich dus weer lekker uitleven zoals alleen hij dat kan. Een klein kwartier later mocht ie weer toen het 2-0 werd. Een strafschop werd door specialist Louis Hebbelmann binnengeschoten. Op dat moment ook gewoon een verdiende voorsprong van de geel-zwarten die lieten zien dat ze veel te laag op de ranglijst staan en zo rap mogelijk omhoog moeten. De 3-0 leek daarna zelfs aanstaande, maar net op een moment dat een overtreding van een speler van Blau-Weiss Dörpen niet werd bestraft scoorde die ploeg. Wie anders dan topscorer Christoph Andrees was de maker. De scheidsrechter zag kennelijk niet dat hij had moeten fluiten, maar feit was de 2-1.

Na dat moment knakte de thuisploeg. Het was een mentale kwestie gecombineerd met een verbeterd spelend Blau-Weiss Dörpen. Er werd meer druk op het middenveld uitgeoefend en af en toe kwam er nog een kans. Niels Grevink was twee keer dicht bij, maar de beste kansen waren voor de formatie uit Niederlangen. Bij rust had die ploeg dan ook met zeker 4-1 voor moeten staan, maar het bleef bij 2-1.

In de tweede helft verging het SV Langen aanvankelijk niet al te best al kreeg de ploeg meteen een enorme kans: Martin Raming-Freesen miste. Trainer Dietmar Sulmann van de ploeg uit Niederlangen koos er zichtbaar voor de gasten te laten komen om er dan vervolgens op snelheid uit te komen als er een fout zou worden gemaakt. Het probleem voor de gastheren was dat ze niet onder de druk uit konden komen, maar het gelukkig voor hen lang 2-1 bleef. Heel veel kansen kreeg de formatie van Blau-Weiss Dörpen-trainer Thomas Priet trouwens niet. Het was juist SV Langen dat nog het meest gevaarlijk bleek al hadden de bezoekers via Christoph Andrees op gelijke hoogte kunnen komen. Hij miste vanaf elf meter, maar schoot na de 2-2 door invaller Daniël Friesen wél vanaf de stip raak. Friesen scoorde een kwartier voor tijd, Andrees drie minuten later en dus leek het kwartje de andere kant op te vallen.

Een kwaliteit van de bezoekers die niet opgaven, maar dat gold ook voor SV Langen dat zeven minuten voor tijd weer vanaf elf meter konden scoren. Wederom door Hebbelmann. Daarna kwam dus de dot van een kans voor Martin Raming-Freesen, maar mocht het voor hem niet zo zijn. Als er één ploeg was die de winst verdiende was het SV Langen wel, maar met de 3-3 liet de ploeg zien met gemak in het linkerrijtje te kunnen eindigen. Wellicht werkt het mentaal door en levert het meest recente optreden een kentering in de prestaties op. Net als vorig seizoen overigens toen de formatie van Sulmann ook slecht aan het seizoen begon en bij Blau-Weiss Dörpen won. Daarna ging het crescendo met de ploeg. Wat heet: de vijfde plaats in de eindstand in Bezirksliga 3 was er een om in te lijsten.

SV Langen-Blau-Weiss Dörpen 3-3
Scoreverloop: 2. Martin Raming-Freesen 1-0, 15. Hebbelmann 2-0 (strafschop), 20. Andrees 2-1, 75. Friesen 2-2, 78. Andrees 2-3 (strafschop), 83. Hebbelmann 3-3 (strafschop).
Scheidsrechter: Nie-Hoegen (Altenlingen)
Toeschouwers: 300.

SV Langen: Friedrich; Ameln, Czolbe (73. Schubert), Fischer en Otten; Hebbelmann, Markus Raming-Freesen, Gerd Raming-Freesen, Stefan Raming Freesen en Holthaus; Martin Raming-Freesen.
Blau-Weiss Dörpen: Liesen; Sinnigen, Hermes (25. Rother) en Meyering; Celten, Voskuhl (38. Langlitz), Hindriks en Widder (68. Friesen); Cordes, Andrees en Grevink.