zaterdag 20 oktober 2018

FC Klazienaveen houdt Omlandia veel te lang in de wedstrijd

Het valt tot nu toe nog niet mee met FC Klazienaveen als naar de prestaties in het nog prille seizoen wordt gekeken: vier punten uit vier wedstrijden. De eerste twee wedstrijden verliepen overigens prima; daarin werden alle tot nu behaalde punten binnengesleept. De laatste twee wedstrijden werden evenwel verloren en dus moet het anders met de fusieclub die vorig seizoen een middenmootpositie in de tweede klasse haalde. Met de 3-1 thuiswinst op Omlandia werd alvast een goede stap gezet om de prestatie van vorig seizoen ten minste te evenaren.

Jan Oosterbeek kopt de 0-1 binnen
De Groningers kwamen na twintig minuten weliswaar op voorsprong, maar daarna was het Klazienaveen dat het betere van het spel had. Jan Oosterbeek kopte de bal steenhard achter doelman Justin Verschoor van de Drenten. Drie minuten later stond het alweer gelijk door een afstandsschot van Maurice Heine, de spits van de thuisploeg. Hij had de wedstrijd al voortijdig kunnen beslissen, maar miste een aantal kansen. De grootste was wel de inzet die hij nadat ploeggenoot Danie Slip de gastheren op een 2-1 voorsprong zette. Tien minuten in de tweede helft waren er gespeeld toen Slip de verdiende tweede Klazienavener treffer op het scorebord deed belanden. Daarna dus de levensgrote kans van Heine die zich onsterfelijk had kunnen maken. Hij miste en dus bleven de gasten uit Ten Boer leven. Omlandia behaalde nog maar één punt en moest net als FC Klazienaveen wel winnen om niet verder in de problemen te raken.

Rob Groote (3) verdedigt namens FC Klazienaveen uit
Een van de spelers van de bezoekers riep dat ‘die kans nog wel komt’ en hij had gelijk. Maar het was FC Klazienaveens eigen schuld; de ploeg kreeg na de misser van Heine meer kansen de wedstrijd in het slot te gooien, maar steeds weer was er doelman Wim Beukema of een schot dat naast of over het doel ging. Bovendien gold dat als je zelf niet scoort de tegenstander het dan wel doet. Omlandia hield zich daar zichtbaar aan vast, probeerde van alles, kwam af en toe voor het doel van Verschoor, maar echt gevaarlijk werd de ploeg van trainer John de Hoop niet. FC Klazienaveen had de zaakjes goed onder controle, maar miste de scherpte en gokte op dat ene moment: Maurice Heine, Jasper Woelders of toch een ander? Het werd Heine, maar hij werd binnen ‘de zestien’ door Omlandia-speler Guus Kuipers onderuit gewerkt en dus legde scheidsrechter Daan van Gulik de bal op de stip. Yorin Habing verzilverde de toegekende strafschop en bezorgde zijn ploeg uiteindelijk de dik verdiende overwinning. Na afloop hadden zijn ploeggenoten het over ‘zes punten’. Dat is inderdaad het gat met Omlandia en dus werd meer en meer duidelijk dat het behalen van de middenmoot dit seizoen een prachtige bijkomstigheid zal zijn als in ‘niet willen degraderen’. Geruststelling voor de formatie van trainer Eric Prins is dat zijn ploeg in dat doel moet kunnen slagen: organisatorisch goed, kansen creërend. Als die nog iets vaker worden benut dan komt het vast goed.

FC Klazienaveen-Omlandia 3-1
Scoreverloop: 20. Oosterbeek 0-1, 22. Heine 1-1, 55. Slip 2-1, 89. Habing 3-1 (strafschop).
Rode kaart: 89. Kuipers (Omlandia).
Scheidsrechter: Van Gulik.
Toeschouwers: 250.

FC Klazienaveen: Verschoor; Hoff, De Munnik, Groote en Nijboer; Bauerhuit, Habing en Lambers; Woelders (90. Gerdes), Heine en Slip (75. Bloemberg).
Omlandia: Beukema; Kuipers, Hovenkamp (40. Oudman), Meier en Van der Wolde; Potgieter, Van der Plas (72. Prenger), Loer en Oosterbeek; Bolhuis en Doornkamp (62. Swiersema).