vrijdag 19 oktober 2018

‘Spitzenreiter’ geeft geen krimp: TV Bunde wint ook van TuS Middels

Het duel TV Bunde-Germania Leer wordt al weken gespeeld. De winnaar ervan is of eind mei bekend of op de laatste speeldag van de competitie, 2 juni 2019. Beide ploegen geven elkaar geen duimbreed toe en het hele seizoen zal de vraag dus blijven wie er straks kampioen zal gaan worden: de grensdorpbewoners van TV Bunde of de formatie uit Leer die inmiddels weliswaar zes punten achterstand heeft op de lijstaanvoerder, maar een wedstrijd minder speelde. De koploper won gisteravond op eigen veld met 1-0 van TuS Middels, eveneens hoogvlieger in de Bezirksliga I Nordwest. 

‘Spitzenreiter. Spitzenreiter’, zongen de spelers van TV Bunde gisteravond om tien voor tien. Ze deden het in een kring, sprongen wat en het leek wel alsof ze de titel al binnen hebben. Maar als te goed weten ze dat dat nog wel even kan duren: zeventien wedstrijden nog en niet eens op de helft van de competitie, maar het psychologisch voordeel ten opzichte van de achtervolgers uit Leer blijven ze behouden. Germania Leer moet zondag winnen anders is het gat gemaakt. Die kans is vrij groot, want het PSV en Ajax van deze klasse steken er met kop en schouders bovenuit. Wie het duel van tegen TuS Middels goed bekeek zag wel dat de gastheren het betere van het spel hadden: zeer goed georganiseerd met een ijzersterke ‘Viererkette’, een solide middenveld en een aanvalsduo om je vingers bij af te likken: de broertjes Keno en Eike-Tjark Schmidt. Twee fenomenen die tegen de mede-Ostfriesen uit Middels weliswaar niet scoorden, maar erg gevaarlijk waren. Vooral de zeer strak bewaakte Eike-Tjark Schmidt die met gemak een paar klassen hoger kan spelen. De 23-jarige werd soms zelfs door drie verdedigers bewaakt en nóg lukte het hem om af en toe levensgevaarlijk te zijn: een bal op de paal, enkele schoten net naast of net over en constant aanspeelbaar en niet van de bal te krijgen. Een genot om te zien en het raadt zich dus wel: er was maar één ploeg die recht had op de overwinning, TV Bunde. 

Ze maakten er dus maar één en dat op een erg cruciaal moment. Hoewel tot de thee met gemak een paar keer gescoord kon worden scoorde de jonge Silas Queder binnen een minuut na het begin van de tweede helft. Hij kreeg de ruimte en kan pardoes uithalen en besliste de wedstrijd. Na zijn treffer kreeg de thuisploeg een aantal grote mogelijkheden te scoren, maar lukte het maar niet de bal over de doellijn te krijgen. Net als voor rust begon TV Bunde uitstekend en kwamen de bezoekers daarna beter in de wedstrijd: een prima tegenstander dat TuS Middels. Een ploeg die vorig seizoen promoveerde en nu dus ook bovenin meedraait. De formatie van de Duits-Poolse trainer Jerzy Klukowski beschikt over een vrij oude achterhoede met daarin onder meer de 47-jarige (!) Ralf Martens en zo zijn er nog wel een paar spelers die op leeftijd zijn. Het meeste gevaar kwam van de voorwaartsen met de weinig Ostfries klinkende namen Galvany Kiasuva, Fodie Sambake en invaller Mohamed Junior Doumbia. Vooral Kiasuva liet een paar klinkende acties zien. De achterhoede van TV Bunde had er de handen vol aan, maar was dusdanig sterk dat ze hem van het scoren afhielden. Geen doorkomen aan eigenlijk en hoewel de gasten het bleven proberen en zeker geen slechte wedstrijd speelden bleef het bij die ene goal van Silas Queder die vorig seizoen nog in Leer speelde. Niet bij de concurrent van TV Bunde, maar bij Kickers Leer dat op lager amateurniveau uitkomt. In Bunde speelde hij zich moeiteloos in de basis en vierde hij zijn doelpunt groots. En terecht.


TV Bunde-TuS Middels 1-0
Scoreverloop: 46. Queder 1-0.
Scheidsrechter: Mevrouw Hölscher (Ihlow).
Toeschouwers: 300.

TV Bunde: Klock; Riethmann, Girod, Haken en Wladislaw Bertram; Siemens (75. Wendland), Wirtjes, Buse en Queder (90. Kappernagel); Keno Schmidt en Eike-Tjark Schmidt.
TuS Middels: Barkhoff; Beccard, Klemm, Martens en Fass; Barghorn, Christian Janssen (52. Doumbia) en Deyerling; Sambake (83. Bohlen), Kiasuva en Rasim.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...