zaterdag 27 oktober 2018

Krankzinnige wedstrijd in Westrhauderfehn eindigt onbeslist

Het publiek kreeg gisteravond echt waar voor zijn geld. Er kon namelijk op en top worden genoten van het duel in de Bezirksliga I in Ostfriesland tussen TuRa 07 Westrhauderfehn en TV Bunde. Dat is een subtopper tegen de koploper. Vorig seizoen speelden de gastheren nog in de Landesliga, het niveau waar de formatie uit Bunde heel graag weer op wil acteren. Na een helft voetballen leek er qua stand niets aan de hand en ook na anderhalf uur voetballen niet, ware het dat de thuisploeg in de blessuretijd twee keer scoorde. Het was nog verdiend ook en dus leverde de lijstaanvoerder twee punten in.

Er was eigenlijk niemand die nog op een puntje van TuRa 07 Westrhauderfehn rekende, hoewel de ploeg er absoluut recht op had. Bij rust 0-1 was volkomen tegen de verhouding in en het thuispubliek begreep er dan ook helemaal niets van. Het was toch immers hun ploeg die de show stal? Zo was het, want TuRa speelde frivool, drukte de bezoekers meteen naar achteren en zorgde ervoor dat de koploper er mondjesmaat aan te pas kwam. Kans op kans volgde en het had na 22 minuten spelen al 3-0 kunnen staan. Het liep dus anders: Christoph Buse zorgde beheerst voor de 0-1 door vanuit de omschakeling een voorzet prima binnen te tikken. Ze konden het niet geloven, de fanatieke aanhangers van de runner-up. Ongeloof volgde toen er daarna maar niet kon worden gescoord. Wederom kansen genoeg, maar geen treffer. Of de prima keepende Christopher Klock keerde een inzet of een bal ging net over of naast. Nee, het zat TuRa niet mee. TuRa is een begrip in de regio. Iedereen zegt dan ook TuRa en luidkeels ging dat dat later in de rondte. Ze wilden hun club koste wat kost steunen en na rust naar de verdiende 1-1 schreeuwen.

Ook dat mocht niet zo zijn. Sterker nog: de gehavende gasten uit Bunde, want dat moet gezegd (achterin ontbraken enkele vaste krachten), kwamen heel anders uit de startblokken dan een uur eerder. Ze zorgen ervoor dat TuRa niet aan het voetballen kon komen en vanuit een goede organisatie probeerde de ploeg de ijzersterke spits, Eike-Tjark Schmidt, te bereiken. Hij was in de tweede helft ijzersterk en een plaag voor de thuisploeg. Hij was bij elke aanval betrokken, sleurde, zwoegde, was sterk aan de bal en zorgde er ook voor dat Sebastian Wendland na iets meer dan een uur spelen de 0-2 maakte. Nog altijd niet echt verdiend, want vijf minuten eerder kon het 1-1 worden, ware het niet dat TV Bunde-goalie Klock een strafschop van Tobias Fischer stopte. Even ervoor vloerde Renke Haken van TV Bunde Marcel Hinz van de thuisploeg ‘binnen de zestien’. Klock groeit met de week en in de wedstrijd, want een kwartier voor tijd keerde hij wederom een strafschop nadat Volker Wirtjes hands in het strafschopgebied maakte. Deze keer miste invaller Soeren Sorge. Zeven minuten voor tijd kwam TuRa dan toch terug in de wedstrijd: Ole Eucken kopte knap binnen en ze geloofden erin en wilden een slotoffensief beginnen. Tot overmaat van ramp voor TuRa scoorde invaller Hartwig Van-Leßen drie minuten later de wat de beslissende 1-3 zou moeten zijn. Wederom was Schmidt bij de treffer betrokken en hield hij zeker twee TuRa-verdedigers bezig.

De koploper leek het dan toch voor elkaar te krijgen en de winst binnen te slepen. Ze konden nog wel een tegengoaltje hebben en ook nog wel in de tweede minuut van de blessuretijd. Benjamin Lünemann trof doel en het was voor de statistieken. Zo dacht menigeen, maar menig Duitser denkt vaak anders en gaat tot het allerkleinste gaatje. Ole Eucken al helemaal. Hij bedacht zich in de vierde minuut van de blessuretijd geen moment en schoot de 3-3 tegen de touwen. Vol ongeloof stond heel TV Bunde erbij en keek ernaar. Dat het verdiend was daar wilden ze wel iets van weten, maar het woordje zuur was zeker ook op zijn plaats.

TV Bunde blijft weliswaar eerste in de Bezirksliga 1 met vier punten voorsprong op Germania Leer. Die ploeg speelt vanmiddag en kan bij winst op een punt achterstand komen. Beide ploegen hebben dan evenveel wedstrijden gespeeld.

TuRa 07 Westrhauderfehn-TV Bunde 3-3
Scoreverloop: 22. Buse 0-1, 62. Wendland 0-2, 83. Ole Eucken 1-2, 86. Van-Leßen 1-3, 90. Lünemann 2-3, 90. Ole Eucken 3-3.
Scheidsrechter: Nowak.
Toeschouwers: 350.

TuRa 07 Westrhauderfehn: Grossmann; Meyer, Fischer, Lenard Buscher en Lüpkes; Malte Eucken, Mathis Buscher (66. Sorge), Ole Eucken en Weßling (66. Lünemann); Hinz en Kreutzhecker (73. Colak).
 TV Bunde: Klock; Wöste, Buse, Haken en Wladislaw Bertram; Wendland (90. Yzer), Siemens, Wirtjes (79. Gerlach) en Queder (58. Van-Leßen); Keno Schmidt en Eike-Tjark Schmidt.