dinsdag 9 oktober 2018

Koningskoppel Andrees en Grevink weer eens beslissend voor Blau-Weiss Dörpen

Vorig seizoen liep het als een trein met het aanvalsduo Christoph Andrees-Niels Grevink. Het Duits-Nederlandse tandem bleek een gevaar voor menig tegenstander, maar kon hun Blau-Weiss Dörpen niet hoger brengen dan de achtste plaats en daar was nog een eindsprint voor nodig ook. Die werd ingezet met hulp van de nieuwe trainer Thomas Priet die de laatste vijf wedstrijden van het seizoen het roer van Hüseyin Dogan overnam. Met succes dus, want de blauw-witten wonnen alles. Dit seizoen gaat het crescendo met het team van Priet en zeker met Christoph Andrees en Niels Grevink. Andrees schoot er zeventien in en had er maar negen duels voor nodig. Niels Grevink scoorde er zes. Beide spelers scoorden gisteravond ook in het thuisduel tegen middenmoter ASV Altenlingen. De uitslag was 3-1 en na een 1-0 achterstand waren Andrees en Grevink weer eens beslissend voor de nummer vier in de Bezirksliga 3 Weser-Ems. Andrees trof twee keer doel en Grevink maakte de gelijkmaker vrij vlot in de tweede helft.

De 1-1 was overigens de inleiding tot een sublieme tweede helft van de gastheren die er tot aan de thee weinig van bakten. Een aantal mogelijkheden, maar in gevaar kwam ASV Altenlingen-doelman Jan Korte nooit. Sterker: de hele ploeg niet. Ze kwamen na een kwartier nog op voorsprong ook. Marvin Krämer was de maker. De achterhoede stond zijn mannetje en bewaakte het Dörpener aanvalsduo zeer goed. Dat zoiets kracht kost merkten de gasten na rust wel en de tacticus Thomas Priet had dat goed gezien. Na rust paste hij een wijziging toe: de snelle rechtsback Stefan Rother kwam in de ploeg en zou ‘de eerste aanvaller’ moeten zijn. Zoveel was wel duidelijk. De thuisploeg speelde feitelijk met drie verdedigers en gooide alles op de aanval en – heel belangrijk – een sterk voetballend middenveld. Dat ontbrak er voor rust bij de blauw-witten aan: geen voetballend vermogen op het middenveld en de aanvallers die daardoor geïsoleerd bleven. Bij ASV Altenlingen hebben ze het geweten: vier, vijf grote kansen ontstonden, maar slechts een ervan werd met een treffer beloond: een schot van Christoph Andrees werd nog door Korte gekeerd, maar in de rebound was Niels Grevink er als de kippen bij om de 1-1 aan te tekenen.

Lorenzo Hindriks neemt een vrije trap voor Blau-Weiss Dörpen
Daarna wisten de bezoekers niet meer waar ze het moesten zoeken; ze konden niet knipogen tegen de op hol geslagen hoogvlieger uit Dörpen. Het bleef echter lang 1-1, hoe rap Niels Grevink ook was en hoe slim Christoph Andrees ook speelde en hoe fraai het middenveld de bal ook rondtikte en richting de voorwaartsen speelde. Op een speldenprik na kwam ASV Altenlingen voor het doel van Rick Hofkamp van de gastheren. De goalie hield zijn doel in de tweede helft schoon. Dat leek Korte ook te doen. Tot de voorlaatste speelminuut. Toen was daar ineens Christoph Andrees die als een duveltje uit het doosje opdook en de bal achter Korte schoof. De moegestreden gasten konden niet meer en moesten ook nog eens toezien hoe Andrees de uitkomende Jan Korte nog eens passeerde. Het was al blessuretijd en de 3-1 winst was voor Andrees, Grevink en de rest binnen: een fraaie opsteker na de 3-0 nederlaag tegen die andere hoogvlieger, Laxten.

Blau-Weiss Dörpen-ASV Altenlingen 3-1
Scoreverloop: 15. Krämer 1-0, 53. Grevink 1-1, 89. Andrees 1-2, 90. Andrees 1-3.
Scheidsrechter: Wilhelms (Filsum).
Toeschouwers: 150.

Blau-Weiss Dörpen: Hofkamp; Langlitz (46. Rother), Sinnigen en Meyering; Hindriks, Widder, Voskuhl en Celten (70. Jansen); Andrees, Grevink en Cordes (78. Friesen).
ASV Altenlingen: Korte; Schnettberg, Nögel, Möller en Taksche; Kötting (85. Schultheis), Krämer en Fock; Lackmann (78. Kortemeyer), Veer en Looschen.