zaterdag 6 oktober 2018

SV Mussel vergeet er tien in te schieten tegen hekkensluiter

Als je als kampioenskandidaat tegen de hekkensluiter in Zaterdag 5F speelt weet je dat je moet winnen, maar de vraag is dan met hoeveel goals verschil je als team tevreden moet zijn. Drie, vier, vijf, ‘dubbele cijfers’ en geen goals tegen? Voor SV Mussel gold in ieder geval ruim winnen, want het doelsaldo kan wel eens belangrijk zijn. Dat dik winnen zat er ook dik in, want al na dertig tellen stond het 1-0. SV Mussel-middenvelder Len Groenewold scoorde en een monsterscore lag in het verschiet. Dat werd het niet: 4-0 op sportpark De Slenk was echter genoeg voor drie punten en de gedeelde koppositie. 



Als de Musselkers er drie meer hadden gemaakt stonden ze zelfs helemaal bovenaan. Nu is die positie voor VCG uit Geesbrug. Met gemak had het erin gezeten: 7-0 zou geen probleem moeten zijn en ook ‘dubbele cijfers’ waren niet ondenkbeeldig. De vroege goal van Groenewold was misschien wel debet aan een goed vervolg als naar het productieve wordt gekeken. En dan vooral tot aan de rust. SV Mussel leek iets te gemakkelijk te denken als in ‘we winnen wel even ruim van Erica’86’. Er waren echter genoeg mogelijkheden met 4-0 of meer te gaan rusten. Kansen voor Lars Hemmes immers, maar ook voor Wim Wubs. Erwin Wijnholds lanceerde Hemmes een aantal keren heel goed vanaf de rechterkant, maar Hemmes’ vizier stond niet op scherp en die ene keer dat het dat wél stond werd zijn prachtige stiftje over de Ericaanse keeper geannuleerd wegens vermeend buitenspel. “Dat was het niet”, zeiden de supporters van de rood-blauwe brigade van trainer Jan Veenhof. Ze hadden een punt, maar SV Mussel geen 2-0. 

Daarvoor moesten ze lang, heel lang wachten. Tot na de rust zelfs. Een benutte strafschop door Wim Wubs moest daarvoor zorgen. Hij werd even eerder ‘in de zestien’ gehinderd en verdubbelde dus de voorsprong tot ergernis van de dader. Tot dat moment hadden de Ericanen nog een beetje hoop, hoewel ze geen kans hadden gehad, maar een kans krijg je altijd hoe goed de tegenstander ook is. De thuisclub gaf daarna flink gas en kreeg kans op kans, maar de bal wilde er maar niet in. Ook bij SV Mussel ontstond ergernis, omdat er veel te weinig werd gescoord. Na ruim een uur werd het 3-0 door wederom Wubs. Een dik kwartier voor tijd schoot invaller Bryan Boels het kwartet treffers vol. Drie minuten voor tijd kreeg Erica’86 speler Jorrit Maatje een rode kaart nadat hij Wim Wubs onderuithaalde.

Volgende week is de derby in Musselkanaal tegen SETA. De ploeg kan dan de koppositie overnemen, maar omdat het een echte derby is kan het alle kanten op. Met negen uit drie begint SV Mussel in ieder geval prima aan het seizoen.


SV Mussel-Erica’86 4-0

Scoreverloop: 1. Len Groenewold 1-0, 47. Wim Wubs 2-0 (strafschop), 62. Wim Wubs 3-0, 73. Bryan Boels 4-0.
Scheidsrechter: Reintsema.
Toeschouwers: 100.

SV Mussel: Folkers; Cas Groenewold, Fehrmann, Robert Boels en Rien Boels (72. Uil); Len Groenewold. Frank Hidding en Paul Hidding (72. Bryan Boels); Wijnholds (72. Raveling), Hemmes en Wim Wubs.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...