zaterdag 13 oktober 2018

MSC wint zespuntenwedstrijd in Haren

Wie het begin van de wedstrijd tussen Be Quick 1887 en MSC in de hoofdklasse A van het zondagvoetbal zag zou kunnen vermoeden dat de thuisploeg wel eens een goede avond zou kunnen gaan beleven. Niets was minder waar, want na dat aardige begin waren het de Meppeler gasten die het heft in handen namen en veel fouten van de formatie uit Haren afstraften. Uiteindelijk werd het op de Esserberg maar liefst 0-5.

Youri ter Arkel kon zich wel voor zijn kop slaan. De twintigjarige verdediger van Be Quick 1887 ergerde zich kapot toen hij richting kleedkamers liep. Goed flauw was ie, de speler die er veel meer van had verwacht. Hij kon echter niet voorkomen dat zijn ploeg in de zeer sterke tactiek van de bezoekers trapte. Een tactiek die zoveel betekende als netjes de fouten van de aanvallende ploeg afwachten en dan toeslaan. Ze speelden zeer gegroepeerd en verdedigen prima, de Drenten. Dat laatste gold voor de thuisploeg niet. Vooral in de omschakeling ging het helemaal mis en dus werd het voor MSC uiteindelijk een eenvoudige overwinning. Niet nodig, zo vond Ter Arkel, maar het gebeurde wel en dus blijft de Good Old laatste met twee uit zeven. MSC staat op zes punten meer. Ze hadden dus gelijk kunnen komen, maar in plaats daarvan dus een groot gat en Be Quick 1887 moet dat nog maar zien te dichten.

De piepjonge ploeg leert elke week, maar het wil nog niet vlotten. Voetballend best aardig en behoorlijk veel balbezit in het eerste deel van de wedstrijd. Een echte kans leverde het niet op en op een cruciaal moment ging het mis: de omschakeling dus en MSC counterde simpel naar een 1-0 voorsprong. Negentien minuten stonden er op de klok toen Justin Benjamins raakschoot. Tien minuten later kopte Noah Schuurman knap binnen. Heel effectief van de ploeg met meer ervaring, maar ook bij de Drenten veel jong talent. Schuurman is er een van.

Een ander talent is Jim Veltmaat. Op een ander cruciaal moment zorgde hij voor de 0-3. Twee minuten waren er in de tweede helft gespeeld en de wedstrijd leek beslist. Be Quick 1887 stond erbij en keek ernaar, maar bleef voetballen en deed dat echt niet onaardig, maar kon het simpelweg niet bolwerken tegen een beter MSC. De zeer goede spelende Danny Bijlsma scoorde als verdediger de 0-4 toen er bijna driekwart wedstrijd was gespeeld. Justin Benjamins schoot het kwintet treffers in de slotfase vol. Kreeg Be Quick 1887 dan helemaal geen kansen? Bar weinig. De beste was nog van Marc Vegter. Het was pas na de 0-5 en vlak voor het eindsignaal.

Be Quick 1887-MSC 0-5
Scoreverloop: 19. Justin Benjamins 0-1, 29. Schuurman 0-2, 47. Veltmaat 0-3, 66. Bijlsma 0-4, 82. Justin Benjamins 0-5.
Scheidsrechter: Benlankaddem.
Toeschouwers: 175.

Be Quick 1887: Smit; Liedelmeijer, De Mare (57. Vegter), Ter Arkel en Boyer; Spijkstra, Amatsaleh en Cats (72. Teune); Cordes (57. Abdul Karim), Bentum en Faraouni.
MSC: Raimon Benjamins; Ali Pour Asli, Beute, Bijlsma en Kuiers; Oosterkamp, Veltmaat (77. Veelo) en Hof; Schuurman (85. Van der Weide), Justin Benjamins en Fidom (81. Van Lingen).