vrijdag 12 oktober 2018

Koploper Union Lohne heeft geen kind aan SV Eintracht Nordhorn

Zes jaar geleden speelden ze nog Landesliga, de mannen van Union Lohne dat momenteel de ranglijst in de Bezirksliga 3 in Weser-Ems aanvoert. Eigenlijk willen ze maar al te graag weer op dat niveau uitkomen. Ze zijn in ieder geval aardig op weg. De opdracht is ook heel duidelijk: blijven winnen en vooral tegen de kleinere ploegen geen punten verspelen. Dat laatste kan een kampioenschap betekenen en dus werd SV Eintracht Nordhorn gisteravond met 4-0 verslagen.

Een grote naam in het Duitse amateurvoetbal is Eintracht Nordhorn toch wel. De ploeg speelde bijvoorbeeld jarenlang op het hoogste amateurniveau en speelde in de vette jaren samen met onder meer SV Meppen in de competitie. Nu is de formatie uit Nordhorn niet meer dan een laagvlieger in de Bezirksliga en moet de ploeg nog alle zeilen bijzetten om het vege lijf te redden. Tegen Union Lohne kwam de ploeg er slechts mondjesmaat aan te pas, maar een kans kreeg de formatie waar de Nederlandse assistent-trainer en oud-speler van de club, Gert Goolkate, actief is. Er zitten een paar handige voetballers in het team, maar het was louter Union Lohne dat de klok sloeg. 

Na vier seizoenen bovenin de Bezirksliga te hebben meegedraaid moet het dit seizoen gebeuren: kampioen worden en terug naar de Landesliga. In een heel aantrekkelijke competitie moet het kunnen, maar er zijn meer kapers op de kust, Blau-Weiss Dörpen bijvoorbeeld. Die ploeg heeft Christoph Andrees als scherpschutter. Union Lohne heeft er ook een, namelijk Sergen Dönmez. Klein van stuk, maar een echte spits die handig in de kleine ruimte is, snel is, een goed schot heeft en aan de bal heel goed uit de voeten kan. Een complete spits derhalve. Hij maakte er drie tegen SV Eintracht Nordhorn en zijn teller loopt flink op. Hij staat nu op dertien treffers, Andrees op negentien. De omroeper riep na de 3-0 van de spits dat hij Andrees gaat benaderen en ze hopen dat hij zijn aantal doelpunten gaat overtreffen. Die strijd kan nog wel eens heel spannend worden. De titelstrijd niet minder spannend.

Een dik half uur was er gespeeld en de gasten uit Nordhorn waren al geslacht: 3-0 door twee keer Dönmez en een eigen doelpunt van Vanja Milosevic. De doelman van de Nordhorners zat er niet goed bij. Tot aan de thee was hij sowieso onzeker, maar in de tweede helft kwam hij prima voor de dag. Zo zorgde hij ervoor dat zijn ploeg niet met meer dan 4-0 verloor. De 4-0 werd door uiteraard Dönmez gemaakt.  Hij deed het in de vijftigste minuut. Daarna vergat de koploper de score verder uit te bouwen. 7-0 of 8-0 had met gemak gekund. Dan had Dönmez nóg dichter bij Andrees gestaan. Belangrijker: Union Lohne blijft koploper met 25 punten uit tien wedstrijden. Op 4 november ontmoet Union Lohne op het eigen fraaie sportpark Andrees en de zijnen, Blau-Weiss Dörpen dus.


Union Lohne-SV Eintracht Nordhorn 4-0
Scoreverloop: 8. Dönmez 1-0, 23. Milosevic 2-0 (e.d.), 32. Dönmez 3-0, 50. Dönmez 4-0.
Scheidsrechter: Nie-Hoegen.
Toeschouwers: 270.

Union Lohne: Schulten; Niehaus, Brinker, Knoop en Tengen; Stover, Gels (77. Konate) en Rensen; Niehof (72 Heins), Dönmez en Frese (63. Flanz).
SV Eintracht Nordhorn: Marsel Shehu; Demir (27. Witkowski), Lako, Milosevic en Uzunoglu (72. Özten); Rudi Shehu, Yilmaz, Weidekat en Kummert (65. Rathmann); Singh en Erdem.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...