woensdag 31 oktober 2018

SV Holthausen/Biene 1931 weer met beide benen op de grond

Ze hadden een fantastische serie achter de rug, de mannen van trainer Wolfgang Schütte, want verloren zes wedstrijden op rij niet. Bovendien werden de laatste drie wedstrijden gewonnen en werd koploper SV Bevern en passant op een 1-0 nederlaag getrakteerd. Notabene het eerste puntenverlies in de Landesliga Weser-Ems in dit seizoen van de koploper. Aan die serie kwam gistermiddag een einde op ‘de Biener Busch’, het prachtige complex gelegen in het gelijknamige natuurbeschermingsgebied aan de rivier de Ems. De bezoekers van Vorwärts Nordhorn wonnen het duel met 2-1.

“Derbysieger, Derbysieger”, zongen de spelers van de formatie uit Nordhorn na afloop van de wedstrijd. Ze deden dat al springend nabij de middencirkel daar waar de ploeg de slag had geslagen tegen de subtopper uit Holthausen en Biene, net boven de rook van de stad Lingen. Het was een echte derby die door de gasten naar zich toe werd getrokken. Het was aan het spel te zien, want een vrij evenwichtige wedstrijd met bij vlagen uitstekend voetbal, verzorgd spel en uitstekend verdedigend werk van beide ploegen. Veel deden ze niet voor elkaar onder al waren de betere kansen voor de thuisploeg. Voor rust, maar ook in het tweede bedrijf gold dat aanvankelijk. De drie treffers, geheel toevallig allen kopgoals, ontstonden in het slot van de enerverende wedstrijd die op 31 oktober werd gespeeld, Reformationstag. In veel Duitse staten is het dan een zogenaamde vrije dag voor de inwoners van de desbetreffende staat.

Een mooi uitje is dan wel een potje voetbal en dus kwamen er ruim vierhonderd mensen naar het knusse, nette sportpark daar waar alles natuurlijk is. Zelfs de parkeerplaats die volledig bestaat uit gras en een zanderige oprijlaan. Het heeft iets en dus nodigde het duel meteen al uit om ervan te gaan genieten. Zeker voor het thuispubliek dat die heel mooie serie achter de rug heeft. Na afloop waren ze toch wat minder positief gestemd, want kreten als ‘dit zijn we niet meer gewend’ en ‘we hadden ook kunnen winnen’, waren enkele te begrijpen uitspraken. Toch waren de gasten niet minder. Sterker: de ploeg had de organisatie zeer goed staan met een sterk verdedigingsblok en een solide middenveld met Jannis Staelberg die constant aanspeelbaar was en voor veel aanvoer naar voren zorgde. Bij de gastheren is David Brink de grote man. Hij scoorde al zeven keer en is een echte goaltjesdief die met zijn club al in de Oberliga speelde, een niveau hoger dan de Landesliga en vergelijkbaar met de Tweede Divisie in Nederland.

Brink werd dan ook veelvuldig gezocht en was af en toe flink gevaarlijk. Bij rust had zijn ploeg dan ook op voorsprong moeten staan, maar dat zat er niet in. Sterker: ze kwamen op achterstand en dan ruim een kwartier voor tijd: Markus Wieloch was de maker. Acht minuten later kopte verdediger Eike Schrader raak. Twee minuten daarna werd het toch nog spannend toen Patrick Goertz de aansluitingstreffer maakte. Daarna kon het alle kanten op, maar bleef het bij 1-2. De bezoekers konden hun blijdschap niet op en stegen naar de zesde plaats, twee plaatsen lager dan de bespelers van de ‘Biener Busch’.

SV Holthausen/Biene 1931-Vorwärts Nordhorn 1-2
Scoreverloop: 74. Wieloch 0-1, 82. Schrader 0-2, 84. Goertz 1-2.
Scheidsrechter: Von Aschwege (Emden).
Toeschouwers: 415.

SV Holthausen/Biene 1931: Hillebrand; Thole, Gongoll, Lammers en Goertz; Rahmani, Lindenschmidt, Elfert (77. Bahns), Humbert en Schepers (88. Hilling); Brink.
Vorwärts Nordhorn: Prieto-Falk; Barragan Castro, Schrader, Völkerink en Veltmaat (89. Thiele); Müller, Staelberg en Daalmann; Ahelou; Wieloch (77. Hood) en Hölscher (82. Heils).