woensdag 3 oktober 2018

Broertjes Schmidt slaan in absolute slotfase toe: TV Bunde blijft leiden in Bezirksliga I in Ostfriesland

De Dag van de Duitse eenheid in Duitsland en dus veel voetbal die dag. In Leer trof gastheer Frisia Loga trof de koploper in de Bezirksliga I in Ostfriesland, TV Bunde. Beide ploegen werden voordat het seizoen begon tot titelkandidaten gebombardeerd, maar voorlopig maken de grensdorpbewoners uit Bunde de verwachtingen waar. De formatie uit Leer staat na de 3-1 nederlaag tegen TV Bunde al elf punten op die ploeg achter.

Frisia Loga kreeg na rust kansen genoeg
Op zich was het gistermiddag een wedstrijd waarin niet al te veel bijzonders gebeurde: een sterker TV Bunde tot aan de rust en een verdiende 1-0 voorsprong door topscorer Eike-Tjark Schmidt, maar een sterker Frisia Loga in de tweede speelhelft. Ze hadden het mooi verdeeld en dus was het ook vrij logisch dat het na negentig minuten voetballen 1-1 stond. Niet heel veel kansen voor rust en dat gold na rust ook al was het in de tweede helft flink aandringen geblazen van de kant van de gastheren. Ze moesten en zouden de gelijkmaker scoren en deden dat ook heel laat in de wedstrijd. Het was niet meer dan terecht toen Tim Huxsohl in de 86ste minuut van afstand steenhard raakschoot. Juist hij, de man die jarenlang voor TV Bunde speelde en bij Frisia Loga een van de spelers is die elk jaar worden gehaald. Het doel is dan ook duidelijk: ze willen zo rap mogelijk naar de Landesliga, maar om in dat doel te slagen moet er nog veel gebeuren in het Leeraner stadsdeel Loga. Qua spel is het alleraardigst, maar er worden veel te veel punten verloren. Vorige week vrijdag nog in Weener toen de thuisploeg in de dying seconds de gelijkmaker maakte en de ploeg een verdiende overwinning liet glippen.

Het was gisteren in Leer niet anders: 1-1 na anderhalf uur voetballen en zelfs kansen op de - - op basis van het spel in de tweede helft – 2-1. Juist op dat moment ging het mis: Frisia Loga had de kans op de voorsprong gemist en in de tegenstoot scoorde Eike-Tjark Schmidt wederom. Eigenlijk een vreemd doelpunt; niemand rekende erop dat hij vanuit ‘die positie’ zou scoren. Schmidt staat altijd goed en scoort uit de meest vreemde posities en deed dat dus ook in de eerste minuut van de blessuretijd. Bij Frisia Loga ergerden ze zich kapot. Ook toen een indirecte vrije trap in het strafschopgebied geen resultaat opleverde. Frustraties liepen hoog op en bijna escaleerde het nog. Vooral Bunde-doelman Marcel Kayser moest het ontgelden; hij rekte te vaak tijd en kwam daardoor op de koffie bij de scheidsrechter. Keno Schmidt schreeuwde het dan ook uit tegen hem: “Waarom de bal niet naar voren schieten. Dom dit!” En zo was het ook. Maar de broer van de man die al twee goals op zijn naam had staan besloot het later zelf maar te doen: net nadat Florian Koning door een overtreding op hem op de grond lag scoorde Keno Schmidt in de omschakeling. Doelman Malte  Behrens van de thuisploeg had zijn doel verlaten om de aanval te versterken en vanaf de middellijn scoorde ‘de andere Schmidt’. Hij kon al juichen ruim voordat de bal de doellijn had gepasseerd en dus won TV Bunde op geflatteerde wijze in Leer.

Tumult 'in de zestien' van TV Bunde

Dat ze flauw waren in Leer is een understatement. Het zat er namelijk echt in voor hun ploeg, maar het mocht weer niet zo zijn. Na afloop spraken ze na, want ook nu ging het in de absolute slotfase mis. Met het patent hierop moet zo gauw mogelijk worden afgerekend.

Frisa Loga-TV Bunde 1-3

Scoreverloop: 35. Eike Tjark-Schmidt 0-1, 86. Huxsohl 1-1, 90. Eike-Tjark Schmidt 1-2, 90. Keno Schmidt 1-3.
Scheidsrechter: Tischer (Ihlow).
Toeschouwers: 400.

Frisia Loga: Behrens; Petras, Galenski, Timpe en Koning; Dieken, Siems (73. Menken), Huxsohl en Freudenberg (63. Swieter); Zeneli en Bugiel (46. Sürer).
TV Bunde: Kayser; Riethmann, Girod, Haken en Wladislaw Bertram; Buse, Wirtjes (79. Jörg Beekmann, 90. Artur Bertram), Qeder en Keno Schmidt; Wendland (60. Kappernagel) en Eike-Tjark Schmidt.