dinsdag 27 november 2018

ACV bereikt tussenronde districtsbeker Noord ten koste van PKC’83

FC LEO en Damacota waren geen partij voor respectievelijk ACV en PKC’83. Drie weken geleden speelden de zaterdag hoofdklasser en de zaterdag eerste klasser tegen beide ploegen die op veel lager niveau acteren. ACV haalde net geen dubbele cijfers tegen de buren uit Loon (9-0) en in Nieuwe Pekela schoten de Stadjers er zeven in en werd geen tegentreffer geïncasseerd. In de districtsbeker in het district Noord speelden ACV en PKC’83 gisteravond tegen elkaar. Na een 2-0 ruststand wonnen de Assenaren met 3-0.

Daarmee werd meteen het verschil tussen de hoofd- en eerste klasse in het zaterdagvoetbal duidelijk. Hoewel de stad-Groningers helemaal niet slecht speelden won de kampioenskandidaat in de zaterdag hoofdklasse B vrij eenvoudig. Een kwartier lang kwamen de bezoekers gemakkelijk mee, probeerde de ploeg ook te voetballen, maar werd ACV-goalie Jelmer Kiewiet nooit in de problemen gebracht. Daarvoor stond de solide Asser defensie onder aanvoering van oud-FC Groningen-speler Gibril Sankoh veel te goed te spelen. Er was eigenlijk geen doorkomen aan en de goede organisatie van de thuisploeg zorgde er mede voor dat de linies keurig gesloten bleven en er een prima doorvoer naar voren mogelijk was. Tel daarbij individuele kwaliteiten van enkele bepalende spelers op en je hebt een prima recept voor een aanstaande overwinning. Ezra Schrijver is zo iemand, maar ook de uitstekend spelende Nande Wielink en Pascal Huser zorgden ervoor dat de as bij de gastheren erg goed was. En dus werden de spitsen goed bereikt en was het wachten op een goal. Die kwam na een kwartier spelen dan ook: Arjan Hagenauw was de maker nadat Ezra Schrijver hem bereikte. Jordy van Rijszen vergat in te grijpen. Een klein kwartier later werd de voorsprong verdubbeld: Abdel Allaoui maakte een lichte overtreding op Hagenauw, maar voor scheidsrechter Douwe Pals genoeg reden de bal op de stip te leggen. Voor Ezra Schrijver die lang nadacht over hoe hij Ben Meedendorp zou gaan verschalken was het vrij eenvoudig de tweede Asser treffer op het scorebord te zetten. 

Het bleek de ruststand, want PKC’83 kwam er zelden aan te pas. De geïsoleerde spits Koen Hateboer werkte hard, maar kon het in zijn eentje niet aan en had ijzersterke tegenstand. Dan maar na rust zo zou heel PKC’83 hebben gedacht, maar het mocht niet zo zijn. Sterker: ACV bleef de toon aangeven en kreeg aardig wat kansen om in een vroegtijdig stadium de genadeslag uit te delen. Pas in de slotfase lukte dat. De Groningers gaven echter geen moment op en kregen door onder meer Hateboer enkele mogelijkheden om tegen te scoren. Invaller Koen Steg haalde tien minuten voor tijd de trekker over en bepaalde daarmee de eindstand. ACV speelt tussen 18 en 23 december in de tussenronde tegen Groen Geel of Be Quick 1887. Dat duel wordt vanavond gespeeld.

ACV-PKC’83 3-0
Scoreverloop: 15. Hagenauw 1-0, 27. Schrijver 2-0 (strafschop), 80. Steg 3-0.
Scheidsrechter: Douma.
Toeschouwers: 100.

ACV: Kiewiet, Schans, Talens, Sankoh en, Jim de Leeuw  Sillah, Pascal Huser en Nande Wielink; Eleveld (37. Santema), Hagenauw (46. De Vries) en Schrijver (65. Steg).
PKC ’83: Meedendorp; Allaoui, Van der Helm, van Rijszen en Felipe Marcal Pinheiro;
Van Roeden (62. Bos), Vroom en Inge; Jorn Middel (62. Bakker) en Van Veen; Hateboer.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...