zaterdag 24 november 2018

Genieten geblazen van aanvallers Onstwedder Boys


Onstwedder Boys heeft dit seizoen eigenlijk maar één doel en dat is promoveren naar de derde klasse, de klasse waarin vorig seizoen werd uitgekomen en waaruit onnodig werd gedegradeerd. Een stabiele derdeklasser worden is wat de Boys ten minste willen. Als naar de kwaliteit van de selectie wordt gekeken moet dat geen enkel probleem zijn: een mooie mix van jonge en ervaren krachten. De ploeg liet de voorbije weken wat steken vallen, maar won tijdens de seizoensouverture wél van koploper Vitesse’63. De Koekangers blijven weliswaar koploper na de 3-1 thuisoverwinning van Onstwedder Boys op Tiendeveen van afgelopen middag, maar de oranjehemden sloegen een mooie slag; CSVC en SCN speelden tegen elkaar gelijk en die ploegen staan respectievelijk naast en twee punten onder de Onstwedders.

Tiendeveen was niet bepaald naar Onstwedde gekomen om er voor de winst te spelen. Geen schande, want een lage middenmoter tegen een topper in Zaterdag 4E. En ze hadden ook nog eens te maken met een zeer jong Onstwedder talent: Anne Wilzing. Wilzing stal de show en was samen met Gerko Scheper en Harm Visser een plaag voor de Drenten. Zeventien jaar is de buitenspeler die ontzettend handig is en kan nog een doelpunt maken ook. Twee in totaal tegen de Tiendeveners, maar hij had er nog wel meer kunnen maken. Dat gold ook voor Scheper die een aantal keren levensgevaarlijk was. En Harm Visser die kort achter de voorwaartsen speelde was niet minder gevaarlijk: twee keer raakte hij het aluminium en het was dus wel duidelijk: Onstwedder Boys gaf de toon aan en had na drie kwartier voetballen met 3-0 of 4-0 moeten leiden. Het gebeurde niet en het bleef bij één doelpunt van Wilzing. Een ‘echte Onstwedder’. De naam Wilzing is zo Onstwedders als het maar kan. Harm-Jan Wilzing stopte na jarenlang in het eerste te hebben gespeeld en meteen staat er een nieuwe Wilzing op. 

Hij kan het echter niet alleen en daarmee is meteen de kracht van Onstwedder Boys genoemd: het collectief met als kers op de taart: een prachtige aanvalslinie die in de top van de derde klasse niet zou misstaan. Om daar te komen moeten de Boys in het spoor van Vitesse’63 blijven en er het liefst overheen wippen. Maar eerst Tiendeveen nog verslaan. In de bestuurskamer was men het er in de rust wel over eens dat er nog een paar ‘bij moeten’. Dat had allang gekund, maar moest dan maar in de tweede helft. En dat gebeurde vrij rap: wederom Anne Wilzing die scoorde, maar eerst Harm Visser die van afstand raakschoot. Dik en dik verdiend was het en de jacht op meer goals was begonnen. Het lukte niet. Sterker: in de slotminuut scoorde Hans Bakker zelfs de 3-1. Het was niet eens een kans, maar een bal die volgens elftalleider Mark Kruize van Onstwedder Boys ‘letterlijk en figuurlijk uit de lucht kwam vallen’. Hij toonde zich na afloop zeer content met de drie behaalde punten en genoot van het optreden van de ploeg. Dat gold ook voor Anne Wilzing die ruim een kwartier voor tijd werd gewisseld. Aan publiekswissels doen ze in Onstwedde niet gauw, maar deze leek er wel heel veel op. Het kwam de jonge speler toe.

Onstwedder Boys-Tiendeveen 3-1
Scoreverloop: 15. Anne Wilzing 1-0, 57. Visser 2-0, 61. Anne Wilzing 3-0, 90. Bakker 3-1.
Toeschouwers: 100.

Onstwedder Boys: Koudstaal; Wagenaar (46. Sem Nieuwenhuis), Nanne Huiges, Bijl en Gerbrand Spaans; Tipker, De Wijk (77. Bruggers) en Bruining; Visser; Anne Wilzing (71. Aartsma) en Gerko Scheper.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...