donderdag 8 november 2018

Elf goals in bekertreffen tussen Annen en VKW

Al vrij snel was duidelijk dat de teller niet bij een paar doelpunten zou ophouden tijdens het duel Annen-VKW, een bekerwedstrijd in de eerste knock-outronde in de Noordelijke districtsbeker. Na een kwartier spelen stond het afgelopen donderdagavond al 2-0 voor de bezoekers en na een helft voetballen leidden de Westerborkers met 4-1. Een uurtje later kon er een eindstand van 4-7 worden genoteerd.

Een korfbaluitslag dus op het kunstgras in Annen. VKW bekerde door dit resultaat verder en daar hadden ze in Annen eigenlijk wel rekening mee gehouden. “Ze spelen twee klassen hoger en dat kon je ook wel zien”, zei secretaris Ina Mulder van de thuisploeg. Ze zag dat Annen tot aan de thee voetballend weliswaar aardig spel liet zien en dat de gasten beduidend beter waren. “Dat hadden we ook zeker verwacht, maar we waren dan ook niet compleet en het duel tegen Gieten van komende zondag is voor ons veel belangrijker.” Een derby inderdaad waaraan beide zoons van Mulder dolgraag willen meedoen. Jaap Jan is de jongste van de twee en speelde gisteravond vanaf de eerste minuut mee. De acht jaar oudere Egbert was niet inzetbaar en hoopt spoedig weer aan te sluiten. Of dat zondag al het geval is, is nog afwachten.

De jongste Mulder kon niet voorkomen dat de Börkers al vrij rap leidden. Een kwartiertje hadden ze nodig om er twee in te prikken. Een eigen goal van Annen-speler Thomas van Hoorn en een van de man die in ruim een decennium VKW 1 bijna tweehonderd keer in competitieverband scoorde, Anjo Willems scoorde ook. Echt heel veel kansen kreeg VKW niet eens, maar de Anner verdediging maakte een aantal kapitale fouten waardoor de bezoekers eenvoudig konden profiteren. Het balbezit was ok voor de Westerborkers en ze konden het spel dicteren al begon Annen heel aardig aan de wedstrijd. Voor de gasten was het na de 0-2 echter vrij eenvoudig er nóg twee te maken: Frits Nijstad in de 39ste minuut en twee minuten later Jonas Nijland, een van de beste mensen aan de kant van VKW. Vlak voor rust deed Roald Lammerts namens de gastheren iets terug nadat VKW-goalie Martijn Mulder de bal pardoes losliet daar waar hij een inzet van Annen met gemak had kunnen keren.

Na rust scoorde Lammerts die normaliter in Annen 2 speelt nogmaals. Hij moest eerst wél toezien hoe Anjo Willems daarvoor twee keer scoorde en VKW op een 6-1 voorsprong zette. VKW schroefde het tempo flink op om genoeg afstand te nemen en deed het daarna beduidend kalm aan. De goal van Lammerts mocht, de goal die de jonge Pim Veltink tien minuten later maakte ook, maar de 4-6 door Sven Boersma ruim een kwartier voor het einde van de wedstrijd was een beetje te veel van het goede. Annen-doelman Hans de Wals zweepte zijn ploeg op en riep woorden als ‘kom op jongens, doorgaan’ en ‘alles geven’. Ze deden het en onder aanvoering van Lammerts die de 5-6 ook nog had kunnen maken werd het ineens nog een heel klein beetje spannend. Anjo Willems had er in de slotminuut genoeg van en maakte zijn vierde van de dag en zorgde ervoor dat VKW de volgende bekerronde bereikte.

Annen-VKW 4-7
Scoreverloop: 9. Anjo Willems 0-1, 15. Van Hoorn 0-2 (e.d.), 39. Nijstad 0-3, 41. Nijland 0-4, 44. Lammerts 1-4, 48. Anjo Willems 1-5, 52. Anjo Willems 1-6, 58. Lammerts 2-6, 68.Veltink 3-6, 73. Boersma 4-6, 90. Anjo Willems 4-7.
Scheidsrechter: Boerema.
Toeschouwers: 80.

Annen: De Wals; Danny Weiss, Tiersma, Van Hoorn en Roy Mulder; Veltink, Jaap Jan Mulder en
Bryan Weiss (66. Tilman); Boersma, Ploeg (46. Kranenborg) en Lammerts.
VKW: Martijn Mulder; Van Zwieteren, Veen (56. Uineken), De Jong en Erwin Willems; Baardink, Nijland (46. Giesselbach) en Oosterhof (56. Gerding); Hutter, Anjo Willems en Nijstad.