vrijdag 9 november 2018

Germania Leer blijft moeiteloos in spoor koploper TV Bunde


Het werd weliswaar geen broertjes Goguadze-show, maar de 3-0 uitoverwinning die Germania Leer gisteravond op TuRa 07 Westrhauderfehn boekte was een heel belangrijke. De winstpartij was nog verdiend ook, hoewel de thuisploeg bij vlagen prima spel liet zien. Duidelijk was dat de titelkandidaat uit Leer in een prachtige derby in het Ostfriese de betere van de twee was en door de winst in het spoor van de koploper in de Bezirksliga 1 in Ostfriesland, TV Bunde blijft. 

De koploper won even verderop in Weener een andere derby met 6-1. Hekkensluiter TuS Weener werd volledig van de mat geveegd. Dat gold niet voor TuRa 07 Westrhauderfehn tegen Germania Leer, de ploeg die dit seizoen vooral opvalt door de dadendrang van drie Nederlanders: de broertjes Goguadze. In Nederland zijn ze nog niet heel bekend, maar in Duitsland een zeer gevreesd trio. Vooral Nikky Goguadze die keurig ‘1 op 1 loopt’ met zestien treffers uit net zo veel wedstrijden. Broer George scoorde negen keer en is samen met Nikky dus levensgevaarlijk. David speelt in de achterhoede en staat daar prima zijn mannetje. Ook tegen TuRa 07 Westrhauderfehn. Eigenlijk werd die ploeg slechts zelden gevaarlijk. Hierbij moet gezegd dat de thuisploeg ook heel snel achter de feiten aanliep. Al binnen twee minuten scoorde Nick Kaßmann voor de bezoekers: een hard schot van afstand. Eigenlijk uit het niets. De uitbundige meezingende supporters van Germania Leer werden gek en vierden alvast een klein feestje op de gezellige tribune. ‘Auswärtssieg’, zongen ze en masse. Die kwam er. Zoveel was een klein kwartier later wel duidelijk toen George Goguadze voor de 0-2 zorgde. Broertje Nikky zorgde voor de assist nadat een lange bal van Eicke Begemann hem bereikte. 

Daarna was het echter de thuisploeg die het initiatief nam. Germania Leer had alle moeite met de nummer vijf van de ranglijst en degradant uit de Landesliga al werden de roodhemden nooit echt heel gevaarlijk. Druk was er zeker, maar volgens George Goguadze een beetje onnodig. “We waren de focus een beetje kwijt. We stonden te ver uit elkaar. Maar uiteindelijk wonnen we vrij gemakkelijk. Het had ook wel 0-6 kunnen zijn.” Hij had een punt, maar tot bijzonder veel uitgespeelde kansen kwam zijn ploeg ook niet. Bij rust stond het 0-2 en dat was eigenlijk conform de verhoudingen.

In de tweede helft bleef Germania Leer de betere ploeg en gooide Tura 07 Westrhauderfehn alles op invaller Soeren Sorge, de spits die in het verleden veelvuldig op hoog niveau scoorde. Tegen Germania Leer had hij zijn dag niet. Hij had te maken met een sterke David Goguadze en de andere Leeraner verdedigers gaven ook geen krimp. Ole Eucken, clubtopscorer van de formatie uit Westrhauderfehn, kon vanaf het middenveld ook al weinig druk uitoefenen en bereikte mondjesmaat ‘de zestien’. Dat gebied bereikte Nikky Goduadze wél. Hij werd daarin door Tobias Fischer gevloerd en mocht zelf vanaf de stip aanleggen. TuRa-goalie Hendrik Gossmann keerde de inzet echter. Voor de strafschop van de topscorer van Germania Leer had Lukas Siemers al gescoord en de eindstand op 0-3 bepaald.


TuRa 07 Westrhauderfehn-Germania Leer 0-3
Scoreverloop: 2. Kaßmann 0-1, 15. George Goguadze 0-2, 62. Siemers 0-3.
Scheidsrechter: Leerhoff.
Toeschouwers: 350.

TuRa 07 Westrhauderfehn: Gossmann; Lünemann, Fischer, Lenard Buscher en Weßling; Mathis Buscher (71. Malchus), Lüpkes (46. Sorge), Ole Eucken en Hinz; Malte Eucken (71. Meyer) en Colak.
Germania Leer: Bergmann; Schrock-Opitz, Santjer, David Goguadze en Begemann; Koets, Kaßmann (87. Saracoglu) en Jauken; George Goguadze (90. Bahar Cilma Cali), Siemers en Nikky Goguadze (78. Bruns).

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...