donderdag 29 november 2018

WKE’16 komt knap terug, maar SVBO bekert verder


Gisteravond stond er weer eens een Emmer stadsderby op het programma: SVBO tegen WKE’16. In het verleden vonden er vele duels tussen SVBO en – toen nog – WKE plaats. Het waren wedstrijden waarvan de spanning dikwijls was te snijden. Heel veel spanning was er tijdens de meest recente editie niet. Daarvoor was SVBO te goed. Zes minuten voor tijd werd het nog heel even spannend, toen WKE’16 de 3-2 maakte, maar snel erna werd het 4-2 en werd de eindstand op 5-2 bepaald. SVBO plaatste zich hierdoor voor de zestiende finales van het bekertoernooi in district Noord.

Dát er nog enige spanning in het duel zou komen zouden niet heel veel mensen hebben gedacht toen ze na drie kwartier voetballen de warme kantine opzochten. 3-0 immers voor de thuisploeg die het dit seizoen heel aardig doet in de zondag eerste klasse. De stadsgenoten van WKE’16 spelen in de derde klasse en zijn daarin ‘slechts’ middenmoter; menigeen had hen hoger ingeschat. Het verschil tussen beide ploegen was in het eerste kwartier niet waarneembaar en de eerste kans was zelfs voor de gasten. Harold Wolters miste een aardige kans. Na een krap kwartier spelen begon SVBO de bezoekers vast te zetten en kwam er meer grip op de wedstrijd. Het leverde ook een goal op: een prima schot van Ronald Gerdes belandde achter doelman Jan Wolters van WKE’16. Vader Jannes zag het met ledeogen aan en moest ook toezien hoe SVBO zijn geliefde club meer en meer onder druk zette. In de 39ste en 42ste minuut was het Dylan Wessels die twee keer scoorde en de ruststand op 3-0 bepaalde.

WKE’16 zou WKE’16 echter niet zijn als het op zou geven. Dat deed de ploeg nooit en dat zal de ploeg nooit doen ook. Hoewel topscorer Henk Bakker licht geblesseerd het veld had verlaten bleven de bezoekers erin geloven. Met heel veel strijdlust kwamen ze ver en ontstonden er aardig wat kansen. SVBO bleef prima mee voetballen, maar WKE’16 verdiende een doelpunt. Harold Wolters was de maker. Daarna kenden de gasten een erg sterke fase en kreeg SVBO het bij vlagen lastig. Invaller Hendrik Gustin kopte de bal zes minuten voor tijd achter Lennon Ebeltjes en een fantastische slotfase zou moeten aanbreken. Ware het niet dat SVBO meteen orde op zaken stelde en de 4-2 maakte door Dave Smit die de bal prachtig diagonaal in de kruising joeg. Heel WKE’16 was goed flauw, want wilde net op jacht naar de 3-3. En om het voor die ploeg nóg een tikkie erger te maken schoot invaller Johan Grummel het kwintet SVBO-treffers vol.


SVBO-WKE’16 5-2
Scoreverloop: 14. Gerdes 1-0, 39. Wessels 2-0, 42. Wessels 3-0, 65. Harold Wolters 3-1, 84. Gustin 3-2, 85. Smit 4-2, 90. Grummel 5-2.
Scheidsrechter: Tanja.
Toeschouwers: 150.

SVBO: Ebeltjes; Scholtens, Kuper, Wolbers en Hidding; Hemme, Vestering (76. Grummel) en Heijnen; Brands, Wessels (46. Smit) en Gerdes (61. Heijne).
WKE’16: Jan Wolters; Hinke Scholten, Maat, Jochem Scholten en Bouke Scholten; Kallenkoot, Ronald Oosting (66. Amraoui), Harold Wolters en Brink (76. Gustin); Poelman en Bakker (46. Vermeulen).

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...